„Ha Mick Jagger és Lana Del Rey szeretnének összefutni, azt a Spíler Budában tennék” – hirdeti magáról a MOM Park aljában található étterem, és szerintünk jogosan, hiszen a vagány, de mégis kifinomult enteriőrnek, kiváló ételeknek és dekadens italoknak köszönhetően itt aztán tényleg elkap bennünket az életigenlés és a rock and roll életérzés. Nagy baráti beszélgetések, üzleti vacsorák vagy randevúk tökéletes helyszíne lehet a Spíler Buda, mutatjuk is, miért.

A Spíler brandet szinte már be sem kell mutatni, ugyanis 2012 óta fontos szereplője a Budapesti vendéglátásnak. A Gozsduban kuckózó Spíler háza táján ritkán találni szabad asztalt, a nagy sikerre való tekintettel pedig idén megnyílt a Spíler Biergarten a Dísz téren fantasztikus kézműves sörökkel és finom street food ételekkel. A Spíler Buda 2018-ban bukkant fel a MOM Park aljában rock and roll tematikára és a budai miliőre hangolva, illetve más étel- és italkínálattal, mint a pesti elődje. Az enteriőr barátságos, vagány, de mégis kifinomult, a kiszolgálás kedves és odafigyelő, az ételek és italok pedig már önmagukban megérnek egy látogatást.

A hangulata mellett az étterem egyik erőssége az, hogy rengetegféle étel szerepel az étlapon a gulyáslevestől kezdve a hummuszon, tortillacsipszen, superfoodon, kézműves burgereken, rákos és lazacos fogásokon át a komoly húsokig, tehát bármikor könnyű valami fogunkra valót találni. Gondoltak a vegetáriánusokra is, sőt még a mini Spílerekre is külön gyermekmenüvel.

Levesek és falatkák

Bemelegítésnek indíthatunk egy gulyás- vagy tyúkhúslevessel, illetve olyan előételekkel, mint a torpedórák, a Buffalo csirkeszárnyak vagy akár egy házi guacamoléval érkező tortillacsipsz. Nekünk most a gulyáslevesen akadt meg a szemünk, ugyanis ebben a borongós időben kifejezetten jólesik, a Spíler Budában pedig tökéletesen fűszerezve, gazdagon és kovászos kenyérrel tálalva érkezik elénk.

Saláták és superfoodok

Továbbhaladva szétnézhetünk a saláták és superfood bowlok között, ahol csupa egészséges és laktató fogást találunk. A könnyed cézársaláta mellett olyan különlegességek is szerepelnek az étlapon, mint a kiadós Spíler superfood bowl, amiben barna rizs, csicseriborsó, szójabab, brokkoli, uborka, paradicsom, friss avokádó és superfood magok bújnak meg tahinidresszinggel nyakon öntve, vagy a terijaki csirke bowl, amiben fekete-barna rizs, quinoa, szójabab, retek, sárgarépa, lila hagyma, újhagyma, superfood magvak, uborka, edamame bab és terijaki majonéz keveredik. Gyönyörűen, színesen, Instagram-kompatibilisen tálalva érkeznek, és amellett, hogy szuper egészségesek, jól is lakhatunk velük.

Kézműves burgerek és grillételek

Ha rátérnénk a lényegre, érdemes a kiváló kézműves burgerek között szétnézni, ugyanis az étlapon feltűnik a vega húspogácsával érkező Beyond Burger, a kecskesajtos-hummuszos The G.O.A.T. Burger és a méltán közönségkedvenc BBQ Burger juharszirupos baconnel, salátával, sajtmártással, bacon jammel, sült hagymával, paradicsommal és házi BBQ-szósszal tálalva. Válogathatunk viszont a grill- és főételek közül is, ahol a kiváló Angus rib eye és Miso lazac steak mellett az ízletes grillezett sertéstarját is érdemes megkóstolni.

Kreatív koktélok, Spíler sör

Ha megszomjaznánk, a röviditalok, limonádék, kiváló borok, pezsgők és gin-tonikok mellett érdemes a dekadens koktélok felé is kacsintgatni, illetve fontos kiemelni, hogy a Spílernek saját söre is van, világos és barna is, amely tökéletesen dukál mind a burgerek, mind a húsok mellé.

Közönségkedvenc desszertek

A desszertek között olyan szupersztárok sorakoznak, mint a csokis brownie, a sajttorta vagy a fagyi, viszont a mi hatalmas kedvencünk most a könnyed és légies Spíler somlói lett egy finom kávéval leöblítve, amiért már önmagában alig várjuk, hogy visszamenjünk. 

Legyen szó családi vagy baráti összejövetelről, üzleti vacsoráról vagy randevúról, a Spíler Buda mindenképp kitűnő választás, az egyedi és vagány hangulata szinte megköveteli, hogy itt csakis jól érezhetjük magunkat. 

Gasztró Éjszakai élet

Spíler Buda

A 2012 óta népszerű Spíler brand már nem csak a pesti oldalra korlátozódik: 2018 végén megnyílt a Spíler Buda.

Címkék