A Pagony könyvesboltok neve összeforrt a gyerekkönyvekkel, de a kiadó üzletei közül nem egy már túlmutat egy egyébként kivételesen igényes üzlethelyiségen, ahol minden korosztály számára találunk olvasnivalót és játékokat. A Bartók Béla úti egység a nyáron átalakult, nagyobb térrel, új funkciókkal várja a vendégeket.

A Bartók Béla úti Pagony idén 10 éves, és fogalom az XI. kerület egyik fő utcáján. A Pagony könyvesboltnak indult, de jó pár éve már, hogy a hátsó kávézóval és a gyereksarokkal együtt egy olyan üzlethelyiség, ahová bármikor bemehetünk gyerekkel, legyen szó pár hónapos babáról vagy kiskamaszról. 

Esősebb, hűvösebb délutánokon a bölcsis-kisovis korosztály tagjai játszanak a szőnyegeken, délelőttönként pedig a kúszó-mászó babáké és anyukájuké a terep. A hátsó traktusban már régóta működnek csoportszobák szülinapokra vagy iskolai foglalkozásokra, a pincében pedig ott van a Rumini Kalandszoba, az első kifejezetten gyerekeknek készült szabadulószoba, ami a hét minden napján várja az iskolás korú vendégeket. 

Az új Pagony 45 négyzetméterrel lett nagyobb – ebbe egy kibővített kávézó, egy új gyereksarok és egy pici kiállítótér is belefért. Az, hogy az új, játszószőnyeges gyereksarok a kávézó mellé került, kifejezetten a vendégek kérésére történt. A kávézó kínálata is nőtt, a belső tér pedig nemcsak anyukás kávézásra, de napközben munkára is tökéletesen alkalmas. 

Újdonság a hátul kialakított négy különszoba is: a BABÉR, azaz a BArtók BÉla Rooms új, különálló helyszín a kávézó mögötti részen, kifejezetten azok számára készült, akik fejlődni, tanulni szeretnének, vagy egyszerűen csak jobban éreznék magukat. A négy barátságos szoba pszichológusok, fejlesztőpedagógusok, coachok és mentorok számára bérelhető – tanácsadásra, nyelvórákra vagy szakmai konzultációkra is lehetőség nyílik.

A professzionális környezetet online foglalási rendszeren keresztül érhetik majd el az érdeklődők, a szobák rugalmasan bérelhetők. A BABÉR-ban négy szoba található, a két nagyobb 6-10 fős workshopokra, a két kisebb pedig terápiás beszélgetésekre alkalmas. A BABÉR célja, hogy inspiráló légkört teremtsen a személyes fejlődéshez és a közösségi tanuláshoz.

Pár hónap múlva pedig a NOHA Stúdió új egysége költözik az alagsorba – itt napközben iskolai csapatok, délután gyerekek, este pedig felnőttek kerámiázhatnak majd. 

Gasztró Shopping

Bartók Pagony

Az ország legnagyobb gyerekkönyvesboltja óriási mennyiségű gyerek- és ifjúsági irodalommal, játékokkal várja a Bartók Béla úton a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt.

(Borítókép: Bartók Pagony)

Címkék