A Condé Nast Traveller amerikai és brit verziója is többször méltatta már Budapestet szerkesztőségi tartalmaiban, ezúttal az utazási magazin brit kiadásának olvasói szavazták be a legjobb és legbarátságosabb úti célok közé a magyar fővárost.

Az elmúlt években az amerikai és a brit magazin olvasói közös szavazáson voksolhattak a kedvenc úti céljaikra, idén először azonban külön szavazást tartottak, ami azt is jelenti, hogy a briteknél az európai helyszínek nagyobb hangsúlyt kaphattak. A kategóriák között megtaláljuk az olvasók kedvenc hoteljeit, szigeteit, városait és országait is, de ezeken belül is vannak további alkategóriák.

Budapest két listán is előkelő helyezést kapott: a legbarátságosabb európai városok között a 2., míg a legjobb európai városok között a 6. helyezett lett. Előbbin csak Stockholm kapott jobb számokat, utóbbin pedig – sorrendben – Milánó, Berlin, Bécs, Stockholm, valamint Valencia előzte meg. Budapesttel kapcsolatban leginkább a számos fürdőt említik mint fő vonzerő, az olyan kihagyhatatlan látnivalók mellett, mint a Lánchíd és a budai Vár.

A Condé Nast Traveller 2024-es közönségszavazásának részletes eredményét ide kattintva nézhetitek meg kategóriákra bontva. Nemrég egyébként egy másik neves utazási magazin, a Time Out Travel a Palotanegyedet választotta be a világ legmenőbb környékei közé.

(Borítókép: Csudai Sándor - We Love Budapest)

Címkék