Az egyik legpatinásabb utazási magazin, az amerikai Condé Nast Traveler a napokban tette közzé friss toplistáját, amelyben több budapesti helyszín is szerepel.

Egészen pontosan 50 Things to Do in Europe Before You Die címmel jelent meg az említett cikk, ami egy európai bakancslistának is beillik – erre a listára került fel Budapest több ízben is. A társaság igazán illusztris, hiszen Firenzétől Krétáig, Isztambultól Koppenhágáig válogathatnak az olvasók az élmények között.

A több szerkesztő által összeállított lista szerint az egyik kihagyhatatlan budapesti élmény természetesen a gyógyfürdők kipróbálása, melyekre építészeti gyöngyszemekként is hivatkoznak. Ezek közül is a Gellért fürdőt, a Rudas fürdőt, valamint a felújítás miatt egy ideje zárva tartó Király fürdőt nevesítik.

A fürdők mellett a Római-part keltette fel leginkább a szerkesztők érdeklődését, ahol szerintük keveredik a Fellini-filmek és a Jersey Shore hangulata. A hekkezés mellett ajánlják természetesen a lángosozást és a fröccsözést is a Duna partján, a belvárosba való visszatérésre pedig a hajózást javasolják.

Címkék