A Szent István-napi tűzijáték az év egyik leglátványosabb eseménye Budapesten. Sokan alig várják, mások nem örülnek neki, de minden évben rengeteg érdeklődőt vonz. Ha élőben akarjuk látni, fontos, hogy olyan helyszínt válasszunk, ahonnan teljességében élvezhetjük a látványt.

Idén még a tavalyinál is nagyobb dobás lesz a tűzijáték Budapesten. Az esemény a Tűz és Fények játéka nevet viseli, látványos drón-, fény- és lézershow egészíti ki, fényfestést kap a Parlament dunai oldala és a Lánchíd is. Este 9-kor kezdődik, és idén is 30 perces lesz a műsor, amelynek során több mint 45 ezer pirotechnikai effektet lőnek fel a Duna és között elterülő szakaszán, a korábbi 4,3 kilométer helyett 5 kilométer hosszan gyönyörködhetünk az eseményben.

A Szent István Napon jóval több program lesz, mint a tűzijáték, megújult honlapon és mobilapplikáció segítségével tájékozódhatunk ezekről. Az alkalmazás külön útvonaltervezőt is kapott, ami különösen hasznos lehet az ünnepi közlekedési rend miatt. 

Jöjjenek a tippjeink azoknak, akik a tűzijátékot szeretnék minél jobb helyről látni. 

Sokan élvezik a látványt majd a Petőfi hídról. Hasonlóan könnyen megközelíthető a Gül Baba türbéje is vagy a közelében található Mansfeld Péter park. Jó célpont a Gellért-hegy, a Filozófusok kertje különösen népszerű ilyenkor. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is élő zenével és interaktív programokkal várnak. De a hegy Gellért tér feletti részéről is lenyűgöző lesz a kilátás az eseményre. 

A Vár környékén a Halászbástya, a teljes Pestre néző oldal és a Várkert Bazár környéke is csodás tűzijátéknéző hely. A pesti oldalon szép kilátás nyílik az eseményre a Nehru partról és a rakpartokról is. Különleges élményt nyújtanak a város környéki kilátók, a Normafa és a közelében található Erzsébet-kilátó, a hármashatár-hegyi Guckler Károly-kilátó. A Nagy-Kevélyen pedig ugyan távol leszünk a nyüzsgéstől, mégis szépen látszanak majd a város fényei. 

Ha pedig még ünnepibb hangulatban néznénk a tűzijátékot, akkor korábbi cikkünkben összegyűjtöttük a legkülönlegesebb szórakozóhelyeket, skybarokat, ahonnan egy kicsit elegánsabb környezetben figyelhetjük az eseményt. 

(Borítókép: Ladóczki Balázs - We Love Budapest)

Címkék