A fürdőzés, a csúszdázás és a lángosozás mellett színes programokkal is várnak a budapesti strandok. Többek között lesz újra vízipisztolycsata a Palatinuson ezen a hétvégén, július végén pedig Strandok Éjszakája, ezúttal a Paskálon, és még ebben a hónapban kezdődik a CineSpa-sorozat is a Széchenyiben.

Július 6-án, szombaton újra megrendezi a Magyar Fürdőszövetség az országos vízipisztolycsatát, melyhez 40 fürdő csatlakozott. Budapesten a margitszigeti Palatinus fürdő strandmedencéje lesz a helyszín. Az esemény ez évben is rekordkísérlet is lesz: 14 órától 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folynia minden helyszínen.

Július 16-tól kezdődően keddenként a CineSpa program keretében a Széchenyi fürdő kültéri élménymedencéjében lehet mozizni, az Elvis, az Apádra ütök, a Galaxis őrzői, a Bohemian Rhapsody című filmeket fogják vetíteni.

Július 27-én, szombaton a Paskál fürdőben tartják a Strandok Éjszakája rendezvényt. A Magyar Fürdőszövetség által 15 éve meghirdetett akcióban a fürdők országszerte színes attrakciókkal, gyerekfoglalkozásokkal és meghosszabbított nyitvatartással este 10 óráig várják a vendégeket.

A budapesti fürdőkben a nyár folyamán több helyszínen is szerveznek ingyenes bőrgyógyászati szűrővizsgálatot: július 25-én a Pesterzsébeti, július 27-én a Paskál fürdőben lesz erre lehetőség. Továbbá folytatódnak a Szauna Péntekek a Pesterzsébeti fürdőben minden hónap harmadik péntekjének estéjén, legközelebb július 19-én.

A csúszdák mellett a strandok másik kedvelt attrakciója a hullámmedence. A Palatinus fürdő százéves, immár ipari műemlék hullámgépe erre a szezonra – egy nagyobb javításon átesve – megújult, így július 5-től a strandolók megint élvezhetik a hullámokat.

(Borítókép: Polyák Attila - We Love Budapest)

Címkék