Most, hogy levonult az árhullám, visszatértünk az idén 7. szezonját indító Wasserba, ahol a nagyobbakat az Eb ideje alatt LED-fallal, a kisebbeket játszótérrel és vasárnap délután animátor programokkal várják, ahol egy koktéllal a kezünkben nézhetjük péntekenként a naplementét, miközben chilles zenéket hallgathatunk. Duna, kaja, pia, ennyire egyszerű!

Az elmúlt néhány évben elindult valami a Népszigeten, hiszen sorra nyílnak a jobbnál jobb helyek, művészettelepek. A Wasser volt az egyik első ilyen egység a még vadregényességét őrző budapesti területen, az Északi összekötő vasúti híd lábánál. Mindig is koncepció volt, hogy nem akarják megváltoztatni a környezetet, belenyúlni az itt élő élőhelyekbe, sőt inkább vissza szeretnének adni a természetnek abból, amit cserébe nyújt az ideérkezőknek: a nyugalmat, a víz közelségét. A mai napig gyakran tartanak szemétszedést a parton, illetve fákat is ültetnek. A tavalyi szezonhoz képest mindenképp újdonság a virágos-fűszernövényes-paradicsomos kiskert, ami a bejárat mellett fogadja a betérőket.

Amellett, hogy jól mutat itt a kiskert, szerettünk volna a hozzánk érkező gyerekeknek is egy olyan helyet létrehozni, ahol szabadon megkóstolhatják a szigeten termett paradicsomot, a virágok miatt pedig a lepkék is előszeretettel keresik fel. Mindig hozzáteszünk valamit a helyhez, amivel a környezetet is szépíthetjük, és a természetnek is jó – meséli Gáspár Gergely, az egyik tulajdonos.

Családi-baráti vállalkozás a mai napig

A Wasser úgy indult 2018-ban, hogy családdal és barátokkal összefogva szerettek volna egy igazán jó helyet létrehozni, amely nem olyan zsúfolt, mint a fővárosi Duna-szakasz többi része, ahova akár a belvárosból, akár a szomszédos IV. és XIII. vagy a szemközti Óbudáról érkezik valaki, a Duna közelében el tud tölteni pár kellemes órát.

Újpesti barátok révén ismertük és szerettük ezt a Duna-szakaszt, ahol nagy füves placcok vannak, remekül lehet sétálni és piknikezni, természetközeli élményt nyújt. Szerettük volna visszaadni a lakosoknak a partot, közben pedig rekreációs feladatokat is elvégezni a környéken. Egyszerűen mind nekünk, mind az ideérkezőknek is igényük van erre – meséli Gergely.

Náluk az emberi tényező mind a vendégek, mind az itt dolgozók szempontjából meghatározó. Van olyan kolléga, aki már a kezdetektől fogva itt dolgozik, és ugyan szezonális hely, de mindig vissza-visszatérnek az alkalmazottak, mert szeretnek itt lenni. Inkább ezt tekintik fő munkahelyüknek, mint a szezonon kívüli elfoglaltságukat.

Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen támogató csapattal vagyunk körbevéve. Azok nélkül az emberek nélkül, akik egykor vagy most itt dolgoztak, dolgoznak velünk, nem lenne a Wasser ilyen jó hely. Mindenkinek nagyon sok munkája és a szíve is benne van az egészben, amit nagyon köszönök nekik.

A vendégek egy része visszatérő, de minden évben jönnek új arcok is. Nem nehéz a Dunát bámulva itt ragadni, tényleg másképp telik az idő.

Hamburgerek, tökéletes hekk és bokszok

A Wasserban nincs semmi extra, különleges csavar az étlapban – és nem is kell, egyszerűen csak jó. Mi most a Wasser burgert kóstoltuk meg, ahol a buciba grillezett csirkemell, jégsaláta, fokhagymás majonéz, mozzarella és némi fokhagymás-tejszínes parajragu is kerül, illetve paradicsom friss és aszalt formában, valamint uborka. Az aszalt, friss vagy éppen savanyított alapanyagok és a bőséges szósz igazán szaftossá teszik a burgert, amely igen laktató.

A vegetáriánus verzióba dupla camembert kerül, és nem hiányozhat a savanykás áfonyalekvár sem. Annyira laktató mindkettő, hogy utána igen nehezen csúszott le a desszert.

Természetesen akik a marhahúsos, klasszikus burgert kedvelik, nekik is több opciót kínálnak, amelybe akár tükörtojás vagy bacon-cheddar páros is kerülhet, de a most oly kedvelt Smash burgerük is kiváló dupla marhahúspogácsával. A burgereket gluténmentes buciban is kérhetjük. Nagyon szeretik a vendégek az 1 és 2 személyes Wasser bokszokat, amelybe bundázott csirkemell, krémes cheddarszósz, a roppanósság kedvéért pirított hagyma és fokhagymás majonéz kerül, mellé steakburgonya vagy akár édeskrumpli is jár.

Ha már Duna, nem maradhat el a hal sem. A hekket kóstoltuk, amely krumplival és zöldségesüktől vásárolt, tényleg nagyon finom, házi kovászos uborkával és parasztkenyérrel érkezett. A hekket darabra és nem dkg-ra adják. Közepes méretűek, de ebből adódóan nagyon ropogósra sütik, egyáltalán nem olajos, és könnyen leválik a hús a szálkáról. Emellett Fish & Chips és Hekk & Snack is kapható, illetve a házi lecsó kolbásszal vagy anélkül is igen jó nyári fogás.

Ha pedig csak egy laza snackre vágyunk, akkor kétszemélyes nachostál, valódi csirkéből készült nuggets is vár ránk. Van külön lurkómenüjük is, minőségi csirke nuggetsszel vagy halrudacskákkal, hasábbal és ketchuppel vagy majonézzel, illetve két igazán gyerekbarát édességük is: a gofri és a palacsinta (2 db/adag), ez utóbbit meg is kóstoltuk, klasszikus fahéjas, baracklekváros, kakaós vagy mogyorókrémes verziókban kapható.

8 sör a csapon, koktélok és alkoholmentes italok

A Wasserban 8-féle csapolt sör elérhető, akár a búzasör, az IPA jellegű vagy a meggysör a kedvencünk.

A borkínálatban a nyárias ízvilágú Wasser fröccsöktől, mint a meggyes rozéfröccs vagy a bodzás-mentás fehér fröccs mellett még számos opció közül választhatunk, többek között a Figula, a Bujdosó, a Sauska és a Szeleshát tételei is elérhetőek. A rum-, tequila-, whiskey-, ginkínálatuk is igen széles, de egyszerűbb koktélok közül az Aperoltól kezdve a Hugón át a Mojitóig is választhatunk. Akik pedig az alkoholmentes italokat részesítik előnyben, többféle ízben kapható házi limonádé (kancsóban is kérhetjük, literes kiszerelésben), rostos és szénsavas üdítők is.

Gyerekbarát és kutyabarát

Természetesen nem csak a kiskerttől lesz gyerekbarát a hely. Állandóan fejlesztik a játszóteret, ahol a rugós játékok és minimászóka mellett van egy nagy homokozó, kisasztal és szék, illetve rengeteg homokozós játék. Vasárnap délutánonként 15 és 18 óra között animátorok érkeznek arcfestéssel és csillámtetkóval, illetve kinyit a csavarosfagyi-pult, úgyhogy a szülőknek is jut majd egy kis lazítás. Évente 2-3 alkalommal gyerekkoncerteket vagy egyéb nagyobb programot is terveznek, amelyet megtalálunk majd Facebook-oldalukon. A négylábú kedvenceket is szívesen látják, akikkel a Wasser előtt vagy után remek sétát lehet tenni a szigeten.

Nyári Programok

A vasárnapi gyerekprogramok mellett minden pénteken sunset szettekkel szórakoztatják a közönséget az ide érkező DJ-k, és ki ne szeretne egy jó fröccsel, a Dunát bámulva belefeledkezni a hétvégébe? A LED-kivetítőn az Eb meccseit is megnézhetjük, akkor érdemes időben érkezni vagy akár 1 nappal előbb asztalt foglalni (Facebook-üzenetben ajánlott), hiszen barátokkal, családdal meccset nézni is tökéletes hely.

Ha nem hagyjuk el a várost, itt mégis megcsaphat minket a nyaralás érzése. Ha van pár óránk, akkor ez az a hely, ahol tényleg feltöltődhetünk, ahol szívesen látják a gyerekeket és kutyákat, ahol nézhetjük a meccset, ahol jókat ehetünk és ihatunk, remek a hangulat, és a személyzet is nagyon kedves. Könnyen elérhető akár néhány perc sétával az Újpest-városkapu metrómegállótól vagy bringával Újpest vagy Óbuda irányából, de parkolni is kényelmesen és ingyenesen lehet.

ELÉRHETŐSÉGEK

Wasser

(Borítókép: Szabó Gábor – We Love Budapest)

Címkék