Akármilyen hőség várható is június 20. és 23. között, ezek az események így is, úgy is kirobbantanak titeket otthonról! Olyan érdekes kiállításoknak lehettek szemtanúi, mint például a Kelet-európai szépség – Kortárs divatfotó & kelet-európai esztétika című, de a Cigánybűnözők tárlatvezetése is elég izgalmasnak hangzik. Sportolni és lelkileg feltöltődni sem árt a mindennapokban, így mivel pénteken a jóga világnapját ünneplik világszerte, a hétvégére két ilyen tematikájú eseményt is ajánlunk nektek, az egyiken egy hosszabb meditáció részesei is lehettek.

Június 20., csütörtök

Kelet-európai szépség – Kortárs divatfotó & kelet-európai esztétika

Hogyan tud eredetiséget és őszinteséget csempészni a divatfotók csillogó és menő világába a sajátosan melankolikus, sokszor negatívan feltüntetett kelet-európai életérzés és látványvilág? A Capa Központ Kelet-európai szépség – Kortárs divatfotó & kelet-európai esztétika című kiállítása erre a kérdésre keresi a választ, elsősorban kiváló magyar és kelet-európai fotográfusok divatfotóinak és önálló alkotásainak segítségével.

További infók

THEFOUR Archive + Sample Sale

A THEFOUR márka két napra újra kinyitja pop-up boltját, ahol kedvezményes áron juthatunk hozzá különleges darabokhoz. Nem érdemes kihagyni, ugyanis az elmúlt 12 év mintakollekcióiból és archív raktárkészletükből válogathatunk. Június 20-án és 21-én ruhák, táskák és egyéb kincsek várnak ránk, ráadásul a darabok 5000 és 50 000 Ft közötti áron lesznek elérhetők. Az üzletátalakítás előtt ez az utolsó alkalom, hogy kedvenc darabjainkat megszerezzük!

További infók

Cigánybűnözők – tárlatvezetés

A Cigánybűnözők egy frissen alakult „romadadaista″ művészcsoport. A három jó barát, MC Lakatos Hunor, Gróf Nagybányai Horthy Rolex Leonidasz és Hádész Junior számára a humor jelenti a túlélést az abszurd magyar valóságban. Politikai és társadalmi szatírájukkal először találkozhat a közönség a Bura Galériában. A kiállításon június 20-án Oláh Norbert vezet körbe minket.

További infók

Június 21., péntek

A jóga világnapja a hármashatár-hegyi reptéren

Az ENSZ-közgyűlés június 21-ét a jóga világnapjává nyilvánította. Így 2015-től ezen a napon minden évben együtt, egy időben jógázhatunk az ország, sőt a világ számtalan pontján. Évről évre egyre több jógaoktató, jógastúdió csatlakozik a megmozduláshoz, így a DownDog Jógastúdió is. Fő céljuk, hogy minél több emberhez eljuttassák a jógát, így a jóga szülinapja alkalmából szeretettel várnak minden érdeklődőt erre a 65 perces eseményre.

További infók

Június 21-én, pénteken újra Füstölgő Piknik lesz Zebegényben, ezen a napon a 7. születésnapját is ünnepli. Parázson sült bárányokat, fatüzeléses grillen sült wagyuburgereket kóstolhatunk, és lesz zene, jéghideg italok, umami ízek.

További infók

Gyerek Sziget 2024 az ALDI-val

Június 21. és 23. között a Gyerek Szigeten várja a családokat az ALDI, ahol számos – a kicsik és a nagyobbak számára is élvezetes – aktivitással készülnek. Lesz lemosható tetoválás, óriás karikadobálós játék, óriás memóriajáték, óriás puzzle, minijenga, kapura rúgás, mini-memóriajáték, gyerekkonyha, gyerekbarkácsasztal, gyerekfagyiskocsi, színező.

A programokon a gyerekeket mindhárom napon 10 és 18 óra között várják az ALDI standjánál, a térképen a 12-es számú jelzésnél. De az üzletlánc, ahogy már megszokhattuk, a Szigeten is támogatni fogja a pénztárcabarát fesztiválozást. (x)

További infók

Június 22., szombat

MIDSOMMAR – közös ünnepi svédasztal, virágkoszorú-workshop

Midsommar, azaz nyárközép, a svédek egyik legvarázslatosabb napja, mikor a családok és a barátok összegyűlnek, hogy együtt ünnepeljék a természetet, a fényt, az életet és az együttlét örömét.

Június 22-én a nor/ma grand néhány budapesti pékséggel társul ennek megünneplésére: idén is velük tart az Artizán, a Babushka, a Marmorstein, valamint csatlakozik hozzájuk a Läget, akikkel egy svédasztalt terítenek meg, signature-termékekkel megpakolva. Mivel a midsommar a természettel való összekapcsolódás ünnepe is, a friss virágok sem hiányozhatnak: a Floresse vezetésével virágkoszorú-workshopot tartanak 13:00-tól, sőt Vera csodálatos csokrait is haza tudjuk vinni magunkkal.

További infók

VI. Gárdonyi Piknik

Pezsdítő koncertek, termelői piacon beszerezhető finomságok, közös társasjátékozás és izgalmas workshopok várnak ránk június 22-én, a VI. Gárdonyi Pikniken. Készíthetünk újrahasznosított ékszert, a gyerekeket pedig miniakadémia-workshop várja. A zenéről a Flanger Kids, a Kaptza zenekar és Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák gondoskodik. Az egész rendezvény ingyenes! (x)

További infók

Szobanövényvásár a Lumenben

Egy napra a Rákóczi téri Pilea Projekt szobanövénybolt újra a Lumenbe költözik! Ezúttal a kávézó vendégterében találjuk meg a gondosan válogatott, burjánzó szobanövényeket. Ott készségesen segítenek kiválasztani azokat a szobanövényeket, amik a legjobban passzolnak hozzánk és a lakásunk adottságaihoz. Szeretettel várnak minket június 22-én, szombaton 12-től 19 óráig, különösen, ha szeretnénk feldobni otthonunkat egy szép új zöldnövénnyel.

További infók

Múzeumok Éjszakája

Az idei év sem telhet el a méltán népszerű Múzeumok Éjszakája esemény nélkül, amit június 22-én, szombaton tartanak meg. Ez alkalommal több mint 400 helyszín jelentkezett ezer programmal, úgyhogy bőven lesz miből kedvünkre valót választanunk. A szervezők koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi és gyerekprogramokkal, valamint számos meglepetéssel várnak.

További infók

Budapest Pride Közösségi Fesztivál

Június 22-én lesz a 29. Budapest Pride Felvonulás, Magyarország legnagyobb rendszeres emberi jogi tüntetése. Ám sokan nem tudják, hogy a felvonulást egy több mint 50 programból álló közösségi fesztivál előzi meg. Lesz például ökofeminista fesztivál, színházi előadások, sport- és kézművesprogramok, valamint kerekasztal-beszélgetés is. Maga a felvonulás szombaton 14:00-kor kezdődik, az indulás pedig a Podmaniczky utca Bajcsy-Zsilinszky út felé eső részéről lesz.

További infók

Június 23., vasárnap

Makers' Market június – MOST

Állandó budai helyszíne mellett Budapest népszerű alkotói vására, a Makers' Market júniusban is visszatér Pestre. A MOST Kortárs Bisztróval való együttműködésben valósul meg a belvárosi vásár, amely egész napos dizájn-, gasztro- és zenei élménnyel várja az érdeklődőket.

A Makers' Market résztvevői a kortárs magyar dizájn élvonalát képviselő alkotók, akikkel személyesen is találkozhatunk a vásáron. A kézi munka és a kis szériás gyártás értéke önmagában is vitathatatlan, a tervezőkkel való személyes találkozás és az egyedi dizájntermékek születésének folyamatába való bepillantás lehetősége pedig olyan különleges élményt ad, aminek köszönhetően egy-egy tárgy az elsődleges használati funkción túlmutató értéket képviselhet hosszú távon az életünkben. Szeretettel várnak mindenkit a Makers' Market Budapest szervezői és a MOST Kortárs Bisztró csapata vasárnap 10 és 17 óra között.

További infók

Outdoor Yoga – A FÖLD ELEM

Vasárnap újra jógázhatunk Sziszivel a természetben: meditálunk majd a naplementében, a szabad ég alatt, a város felett ezen a meleg nyári estén! A téma a Föld elem lesz, annak stabil és megtartó ereje, és ezért adott, hogy egy hegy tetején gyűlünk össze. Sziszi beszélni fog a Föld és a másik 3 elem aspektusairól, szimbolikájáról, valamint arról is, hogy ezek hogyan jelennek meg bennünk, hogy dolgozhatunk velük. A Föld elemre fókuszálnak majd a jógapózok és a gyakorlás végi hosszabb meditáció is. Mind a gyakorlás, mind a meditáció kezdőként is követhető.

További infók

Próbálj ki egy új fagyizót!

Már az időjárás is arra ösztönöz, hogy hűsítsük le magunkat egy ízletes nyalattal. Baráttal, családdal vagy csak úgy egyedül induljunk meg vasárnap, és fedezzünk fel egy új fagylaltozót. Nekünk az aktuális kedvenceink között a budai oldalon található Csöpi Fagyi gyümölcsös fagyijai, illetve az Opera mögött lévő Erdei Fagyizó vegán pisztáciafagyija szerepelnek.

További infók

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

(Borítókép: Bódis Krisztián - We Love Budapest)

Címkék