2024 nyarán tényleg bezár a Gellért Szálló, de van még pár sétaalkalom júniusban, amikor megnézhetjük belülről az egykor luxusnak számító enteriőrt.

Gellért Szálló 2021-ben fejezte be működését, de vezetett séták keretében továbbra is be lehetett menni az épületbe. Ám ennek is vége szakad a nyáron kezdődő felújítás miatt: az Imagine sétaszervező cég osztotta meg az Instagramján, hogy a hotelben tartott sétájuktól is el kell búcsúzni. Még vannak szabad időpontok júniusra, ezekről az Imagine oldalán lehet tájékozódni.

A legendás szálloda valamikor a mérhetetlen luxus definíciója volt, mára azonban jócskán megkopott a fénye, és leginkább a szocializmus ódon bája köszön vissza az enteriőrben. Időszerű volt tehát a felújítás, amit a komplex műemléki rehabilitációkkal foglalkozó Archikon végez. A tervek szerint a felújítás vonatkozik a homlokzatokra, a négy kiemelt műemléki térre, a közösségi terekre, a hotelszobákra, valamint a gépészeti és az épületvillamossági rendszerekre is.

Legutóbb arról írtunk, hogy a felújítás 2027-re fejeződik be, egy wellnessrészleget is kialakítanak a szállóban, és az ikonikus név is megváltozik. Jelen állás szerint Mandarin Oriental Gellért néven nyit majd újra.

Még a bezárás előtt mi is eltöltöttünk egy éjszakát a nosztalgikus terekben, élményeinket ebben a cikkben összegeztünk.

(Borítókép: Balkányi László - We Love Budapest)

Címkék