A tervek szerint 2027-re fejeződik be a Gellért Szálló felújítása, amelyben egy wellnessrészleget is kialakítanak, és az ikonikus név is megváltozik.

Év elején mi is megírtuk, hogy megvan a Gellért Szálló felújítását végző építésziroda, ám azt akkor még nem tudtuk, pontosan mikor kezdődnek meg a tényleges munkálatok. Budapest ikonikus szállójának rekonstrukciójához nemrég újabb infók érkeztek, jelen állás szerint Mandarin Oriental Gellért néven nyit majd újra valamikor 2027-ben.

A Hegedűs Ármin, Sterk Izidor és Sebestyén Artúr tervezte épület átalakítását a londoni Alexander Waterworth belsőépítészeti stúdió fogja felügyelni. A tervek szerint a megújult luxusszállodában 143 vendégszobát, köztük 38 lakosztályt alakítanak ki, valamint egy wellnesrészleget is, ahol az ázsiai terápiákat ötvözik a magyar fürdőkultúrával. Az épületben egy fitnesz- és mozgásstúdió, valamint a legfelső szinten egy fedett medence is lesz, amely egy visszahúzható üvegmennyezet alatt kap helyet. Továbbá szauna, merülőmedence, relaxációs terület és a Dunára néző panorámás tetőtéri bár is lesz az épületben.

(Borítókép: Hirling Bálint - We Love Budapest)

Címkék