Biztonsági okok miatt.

Mi is megírtuk, hogy 2024. június 20. és 23. között a Ludovika Campus ad otthont Magyarország idei legnagyobb multisporteseményének, az Olimpiai Kvalifikációs Sorozatnak. A Józsefvárosi Önkormányzat honlapja szerint az esemény építési, lebonyolítási és bontási munkálatai 2024. május 15. és július 8. között a park majdnem teljes területét igénybe veszik. Ezért biztonsági okok miatt 2024. június 3. és 30. között az Orczy-park külsős látogatók előtt zárva tart.

2018-ban felújított Orczy-park területén három sportmászófalat (helyszín: Orczy-park Alakuló tér), két gördeszka- (Lovarda) és egy BMX freestyle- (Sportpark) versenypályát állítanak fel, ahol a résztvevők a legjobb körülmények között mutathatják meg tudásukat. A breaking versenyszámot a Ludovika Arénában rendezik meg. A sportágak 464 legkiválóbb sportolója – köztük hét olimpiai bajnok – érkezik Budapestre, hogy bebiztosíthassa részvételét a 2024-es párizsi olimpiai játékokra. Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat az utolsó állomás az idei olimpia előtt, itt dől el, hogy ki az a 150+ sportoló, aki Párizs felé veheti az irányt.

Mint írják, az alábbi helyszíneket is érinti az esemény:

  • a Sportpark május 15. és július 14. között nem látogatható;
  • a Ludovika Huszár Lovarda és környéke május 15. és július 5. között zárva lesz;
  • az Orczy-park Alakuló terének egy része  a mászófal építése és bontása miatt  május 18. és július 14. között lezárásra kerül;
  • Az Orczy út melletti játszótér nyitva lesz (a Ludovika Aréna mögött), kivéve június 15. és 25. között.

A Ludovika Aréna uszodája a nyári nyitvatartási rend szerint várja látogatóit.

(Borítókép: Polyák Attila - We Love Budapest)

Címkék