Gyereknap alkalmából jó szokás szerint idén is megnyitják szertárkapuikat a családok előtt a tűzoltóságok. A jövő most még csepp lánglovagjai találkoznak a jelen lánglovagjaival.

A hónap utolsó vasárnapján, május 26-án, ami gyereknap is egyben, ismét, már-már hagyományosnak mondható módon megnyitják kapuikat a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok is, és beengedik a családokat a szertáraikba, ahol az autóik és a felszerelésük található. A gyerekek és szüleik nemcsak játékos módon ismerhetik meg a tűzoltó hivatás csínját-bínját, de még a tűzoltóautókra is felülhetnek. A Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó tűzoltóságok vasárnap délelőtt tíz órától várják a gyerekeket és a családokat. 

A program természetesen országos, a fővárosban tizenhat hivatásos tűzoltó-parancsnokság áll nyitva az érdeklődők előtt. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyaránt várja a kicsiket és a nagyokat. Hogy pontosan mely laktanyák lesznek látogathatók, azt az ezen a linken lehet megnézni.

(Borítókép: Szabó Gábor - We Love Budapest)

Címkék