Budapest hemzseg a jobbnál jobb éttermektől, amelyek közül számos hely kínál ár-érték arányban kiváló ebédmenüt, ahová akár elvihetjük üzleti partnereinket, de kiugorhatunk egy frissítő tavaszi ebédre munkatársainkkal, barátainkkal vagy párunkkal. Most hat különleges helyet mutatunk, ahol talán nem is gondolnánk, hogy remek ebédmenü- és business lunch ajánlatok várnak ránk.

Legyen szó az elegáns Párisi Passage Restaurant-ról, az ARAZ Étteremről, amely belső teraszán igazi városi oázis vár ránk, vagy a könnyed olaszos életérzést kínáló Pizzabar Pomo D’Oróról, szuper ajánlatokat kínálnak ebédidőben. De olyan különleges helyszíneken is ebédelhetünk, mint a Dunán lebegő Spoon the Boat, a Matild-palota aljában található luxusétterem, a Spago by Wolfgang Puck vagy a mediterrán hangulatú Felicita a Hegyvidéken.

Párisi Passage Restaurant

Ha a Ferenciek tere közelében járunk, akkor érdemes ellátogatnunk az ikonikus Párisi Udvarba, ahol helyet kapott az ötcsillagos Párisi Udvar Hotel Budapest és a benne található lenyűgöző Párisi Passage Restaurant. Az étterem elegáns atmoszférával és szezonális alapanyagokból alkotott bisztrómenüvel vár ránk. Ha szeretnénk egy kis szünetet tartani, netán helyet keresünk egy baráti vagy üzleti találkozóra, akkor érdemes a Párisi Passage Restaurant-ban ebédelni, ahol mindennap 12 és 17 óra között a könnyed, háromfogásos bisztrókínálatból válogathatunk. A többféle lehetőségből választható előétel, főétel és desszert mellett a menüsor egy palack vizet, illetve egy kávét vagy teát is tartalmaz.

További infókat itt találtok.

ARAZ Étterem

Nemrég látogattunk el a hetedik kerületben található ARAZ Étterembe, ahol beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk az új kedvenceket és a régi visszatérőket, a mesés szecessziós kávézó pedig visszarepített a 20. század elejére. Az étteremnek ráadásul van egy gyönyörű belső terasza, amelyet ugyan a nyüzsgő belváros közepén találunk, ám valódi oázisként vár ránk, messze a város zajától. Az ARAZ-ba pedig nem csupán egy kiváló vacsorára ülhetünk be, de hétfőtől vasárnapig 12:00 és 14:30 között remek ár-érték arányú déli menüvel vár ránk az étterem, ahol saját ízlésünknek megfelelően állíthatjuk össze két- vagy háromfogásos ebédünket. Barka Áron, a Chef de Cuisine és csapata hétről hétre újabb izgalmas menüsorral készülnek, így két ízletes levesből, négy isteni főételből és három mennyei desszertből választhatunk. Kitűnő alapanyagokból készült magyaros fogásokkal találkozhatunk, és ki kell emelnünk a kiváló bor-, szeszesital- és koktélkínálatot is. Az ARAZ-ban 14:30-tól 22:30-ig kóstolhatjuk meg az à la carte kínálatot, de hétköznap, sőt hétvégén is kínálnak ebédmenüt korrekt áron.

További infókat itt találtok.

Pizzabar Pomo D’Oro

Az Arany János utcában található, 2002 óta népszerű Pomo D’Oro égisze alatt nyitott meg tavaly a Pizzabar Pomo D’Oro, ahol négy régió ötféle pizzáját kóstolhatjuk meg. A Gianni Annoni nevéhez köthető márka és életérzés már eleget bizonyított a Trattoriával, az Arany Jánoson a cukrászdával, illetve az Osteriával és a Casa Pomo D’Oro élménykonyhával. Az egykori delikatesz helyét pedig egy pizzabár foglalta el, ahol keddtől péntekig 12 és 15 óra között szuper ebédmenü-ajánlat vár ránk. Az étlapról bármelyik pizzát választhatjuk, sőt az időszakos séf ajánlatában szereplő pizzákat is megkóstolhatjuk, az üdítőt és a desszertet pedig az étterem adja ajándékba. A desszertek a saját kézművesüzemben készülnek a hagyományos receptek alapján, de az italok terén is százszázalékos olasz hangulat vár ránk. Érdemes megkóstolni az autentikus itáliai Tomarchio üdítőket, köztük a sokak által kedvelt Chinottót, amely az olasz „kólának” is nevezhető. Legyen szó üzleti ebédről vagy csak egy sima ebédszünetről, az biztos, hogy a Pizzabar Pomo D’Oróban egy laza, könnyed, mégis különleges kulináris élmény vár ránk.

További infókat itt találtok.

Spoon The Boat

Ha szeretnénk kiszakadni a hétköznapokból, és egy felejthetetlen ebédet elkölteni a dunai panoráma ölelésében, akkor irány a Spoon The Boat! Minden hétköznap 12 és 16 óra között üzleti ebéddel várnak ránk, amelyet Lunch On The Boat névre kereszteltek. Ez az alkalmi menü az étlapon is szereplő, kiváló minőségű, már-már gourmet-fogásokat kínál, elérhető áron. Mindössze 5990 Ft + szervizdíjért egy előételt és egy főételt választhatunk, mely ár egyben tartalmaz egy üveg savas vagy mentes vizet, valamint egy választható eszpresszó, americano vagy kapucsínó kávét is. A felejthetetlen élményhez és a különleges atmoszférához hozzájárul, hogy mindezt egy hajón, a Dunán ringatózva élvezhetjük, miközben gyönyörködhetünk a budai Vár látványában. Ez a helyszín különleges panorámája és központi elhelyezkedése miatt tökéletes választás lehet például egy jó hangulatú üzleti megbeszéléshez.

További infókat itt találtok.

Spago by Wolfgang Puck

Wolfgang Puck, a világhírű, innovatív, Michelin-csillagos séflegenda Európában először Budapestre hozta el a Beverly Hills-i kulináris és társasági élet sztárjának számító Spago éttermét, amelyet a luxusszállodaként megújult Matild-palota földszintjén és teraszán találunk. A Spagóba – részben a budapesti törzsvendégek kérésére – idén már ebédidőben is betérhetünk. Kompromisszummentes ebédmenü vár ránk, ahol a lehető legjobb minőségű alapanyagokból, gondosan készített és az estéhez képest egy árnyalattal egyszerűbben tálalt fogásokkal várnak ránk. Az ételek között házi készítésű tésztákkal, széles saláta- és pizzaválasztékkal, illetve egy-két klasszikus Spago-fogással lehet találkozni a változatos előétel-kínálat mellett. Az ebédmenü kialakítása során az időfaktor is fontos szempont volt. Az üzleti negyed közepén elengedhetetlen, hogy ne csak minőségi, de gyors kiszolgálást is kapjanak a Spagóba betérő üzletemberek, akik sok esetben egy ebéd közben bonyolítják le tárgyalásaikat. Számukra alkotta meg az étterem az ebédmenün belül az Expressz Ebéd szekciót, ahol vállalják, hogy 1 óra alatt asztalra kerül 3 fogás, mindez fix áron.

További infókat itt találtok.

Felicita

Jót enni és inni, nápolyi pizzával, al dente tésztával, mediterrán ízkavalkáddal, jó borokkal, finom koktélokkal, olaszos könnyedséggel, közösen, együtt élvezni az életet – ez a Felicita. A XII. kerületi Hegyvidék Bevásárlóközpont tágas teraszra nyíló földszintjén találjuk a Felicita éttermet, amely minden héten egy kis darab Itáliát hoz el a tányérunkra a változatos ebédmenüjével. Az étterem séfjei szenvedéllyel és mesterségbeli hozzáértéssel alkotnak, hogy a klasszikus olasz ízeket újragondolva, mindig megújuló ételkülönlegességeket kínáljanak. Legyen szó egy könnyed, krémes rizottóról, omlós, ízesített tésztáról vagy a tenger gyümölcseinek gazdag kavalkádjáról, a Felicita heti menüje minden ínyenc számára tartogat meglepetéseket. A weboldalon megtaláljuk a legfrissebb heti menüt, és asztalt is foglalhatunk egy hamisítatlan olasz ebédhez.  

További infókat itt találtok.

Címkék