Egész Budapesten problémát jelent, hogy nem áll rendelkezésre elegendő nyilvános illemhely. Józsefvárosban sem volt ez eddig másképpen, azonban a helyi önkormányzat segítségével, a részvételi költségvetésnek köszönhetően most változhat a helyzet.

A Józsefvárosi Önkormányzat újabb nyertes részvételiköltségvetés-projektet indított útjára, amelynek keretében 2024. február eleje és április vége között hat új nyilvános illemhely létesült Józsefvárosban. A KözWC-projekt lényege, hogy a programban részt vevő, kijelölt kerületi vendéglátóhelyek mosdóit nyitvatartási időben ingyenesen használhatjuk, a helyszín pedig támogatásban is részesül.

Az ötlet nemcsak javít egy évek óta létező köztisztasági problémán, de kiegészítő bevételt és reklámlehetőséget is jelent azoknak a helyeknek, amelyek részt vesznek a programban. A projekt áprilisig teszt formában fut, hat vendéglátóhely, Csiga Cafe, a Gólya, a Lehetőségek tere, a Mackó Bisztró, a Repair Café Budapest, valamint a Zsír részvételével. A végleges együttműködés 2024 második felében jöhet majd létre, a kerületben elérhető nyilvános illemhelyek listáját pedig itt találjuk.

(Forrás: Józsefváros.hu, borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Budapest)

Címkék