A Fiók egy pici üzlet Újbuda szívében, de ha lemegyünk, biztosan eltűnik tér és idő, és beszippantanak minket a színes-szagos termékek. Most – túlnőve a papírbolt kereteit – a sportolás és a sportok szerelmeseinek készültek nagyon izgalmas darabokkal.

Az egyik kedvenc papírboltunk mára kinőtte magát, és a lelkes tulajdonosoknak köszönhetően egy ideje már nem csak papírboltként funkcionál. Noha megtalálni náluk mindent, ami az írással, a naplózással kapcsolatos – vannak töltőtollak, tinták, matricák, határidőnaplók, receptkönyvnek való kiadványok stb. –, de rájöttek, hogy nem tudnak ellenállni az olyan márkáknak, amelyek túllépik a papírbolt kereteit. Most tavasszal pedig már egy sportkollekciót mutattak be a Fiókban. Ezeket bármikor megvásárolhatjuk, a sportoláshoz szánt napszemüvegektől a hajózási anyagból gyártott, vízhatlan határidőnaplóig.

Amit mi megnéztünk (és nagyon szerettünk), az a francia IZIPIZI szemüvegmárka – aminek a Fiók kizárólagos forgalmazója, annyira beleszerettek a márkába – fantasztikus sportkollekciója és a Leuchtturm1917 különleges, sportoláshoz ajánlott noteszei.

Az IZIPIZI új, kifejezetten a sportos napokra tervezett szortimentjének napszemüvegdizájnja egyszerre funkcionális és stílusos. Találunk falmászáshoz, bringázáshoz, golfozáshoz és futáshoz is különböző darabokat, és ami a legjobb bennük, hogy akár az utcán is hordhatjuk ezeket, de sportolás közben is garantáltan megvédenek minket a napsütéstől, de attól is, hogy elhagyjuk őket. A klasszikus, vintage formák éppúgy velünk vannak, mint az újvonalas hipermodernek.

LEUCHTTURM1917 Outlines

Az IZIPIZI sportos darabjai mellett a Leuchtturm1917 Red Dot Design Díjas „Outlines” notebookot is megtaláljuk a kis üzletben kétféle színben (Signal Orange és Walden Green). Ez a notesz a hajózási térképekhez is használt vízlepergető papírral készült, szóval akár úszás után, vitorlázás közben, szeszélyes időjárás esetén is bírja a strapát, amit a fiókos stáb tesztelt is! A nyár kedvence lehet, ha szeretünk jegyzetelni, ötleteinket feljegyezni és ezt az Outlines notesszel minden időjárási körülmény között meg is tehetjük!

(Borítókép: Fiók Shop)

Címkék