Idén is a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, a Gourmet Fesztivál.

Május 24–26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra” a Millenárison. A Gourmet minden évben egy központi témát tűz a zászlajára: ezúttal a női energiák uralják majd a gazdag kínálatot.

Itthon és külföldön is egyre több nő vállal jelentős szerepet a gasztronómiában, messze túl az otthoni sütés-főzés és a gasztroblogok határain. A nők, ha úgy tetszik, „felrázzák” ezt a területet, miután láthatóan érzékenyen reagálnak a környezeti és a társadalmi kérdésekre, fókuszba helyezve a fenntarthatóbb és színesebb jövőt. Szerepük egyre láthatóbbá és hangsúlyosabbá válik a gasztronómiában, és munkájukat egyre jobban értékelik.

„Az idei Gourmet-n azt szeretnénk megmutatni, hogy a hosszú ideig a férfiak dominálta hazai szakmában milyen női energiák szabadultak fel az elmúlt években″ – mondja Nemes Richárd, az MBH Bank Gourmet Fesztivál fő szervezője. „Az már nálunk is jól látszik, hogy a női szereplők, szakemberek nem csupán a gasztroblogok színterén uralják a terepet, de egyre többen vannak jelen az éttermekben és a gasztronómia többi területén is”

– tette hozzá a fő szervező.

Tehát míg tavaly az új generáció került középpontba, idén a női energiákra fókuszál a Gourmet, ennek népszerűsítéséhez pedig három nagykövet társul a rendezvényhez, továbbá tucatnyi női szakember mutatkozik majd be a fesztivál ideje alatt a Millenárison. És természetesen megjelennek a legjobb éttermek, cukrászdák, pincészetek, az izgalmas ételkínálat mellett változatos italmenü, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig.

A Gourmet Fesztivál idei nagykövete Fekete Zsóka, aki mangalicákat tenyészt saját farmján, melynek fő profilja a kézművestermék-gyártás. Kisüzemében készült magas minőségű prémiumtermékei határainkon túl is rendkívül népszerűek. Piacozó nagymamának besegítő kislányból lett maga is állattenyésztő, munkáját, mangalicatermékeit számos hazai és nemzetközi elismerés dicséri. Szintén a Gourmet nagykövete Ormós Gabriella, aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. A nagykövetek sorát erősíti Ötvös Zsuzsanna is, aki klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztrobloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje.

Május 24–26. között ismét a Millenáris lesz a hazai gasztronómia epicentruma. És miután a zárónap gyereknapra esik, a szervezők idén a családoknak szentelik a vasárnapot. A Gourmet számos aktivitással is készül a fiatalabbak számára, a családjukkal együtt érkező gyerekek és a 18 év alatti fiatalok ingyen látogathatják az MBH Bank Gourmet Fesztivált.

Az idei rendezvényre a jegyértékesítés – a női energiák jegyében – március 8-án, nőnapon indul. Minden további információt a fesztivál weboldalán olvashattok.

(Borítókép: Major Kata - We Love Budapest)

Címkék