Több mint 70 budapesti hely fogott össze az SNI-s gyerekekért és az őket nevelő családokért.

Március 8-án, 9-én és 10-én városszerte számos helyen kapcsolódhattok a KIKAPCS. Alapítvány kampányához.

Népszerű éttermek, izgalmas bárok a belvárosban, hangulatos kávézók, zöld parkokban megbújó reggelizőhelyek, sportközpontok és szabadidő-létesítmények – mindegyik arra törekszik, hogy vendégeit kikapcsolódással ajándékozza meg, most pedig összefogtak egy közös célért: március 8., 9. és 10. náluk a KIKAPCS.olódásról és az SNI-s gyereket nevelő családokról szól.  A KIKAPCS. Alapítvány 5. szülinapjára több mint 70 budapesti hely – étterem, bár, kávézó, üzlet, pilates- és jógastúdió, szabadidőközpont, szépségszalon – fogott össze, és  különböző felajánlásokkal készülnek, amiken keresztül a vendégek is támogathatják az alapítvány munkáját.

A szervezet célja, hogy március 10-ét az SNI-s gyereket nevelő családok napjává tegye.

„Mivel manapság mindennek megvan a világnapja, szeretnénk, hogy ezen a napon a sajátos nevelési igényű gyereket nevelő családokért fogjon össze Magyarország. Szerintünk egyre fontosabb és égető témáról van szó, hiszen a 2023-as adatok szerint már több mint 100 000 SNI-gyerek él Magyarországon, és ez a szám évről évre növekszik. Szeretnénk, ha a társadalom nagyobb figyelmet fordítana erre a problémára, és együtt, közös erővel segítenénk ezeket a családokat”

– írják a szervezők.

A kampányhoz csatlakozott helyek mind valamilyen kreatív felajánlással álltak be. Március 8-án, 9-én és 10-én ha betérünk a listán látható helyek egyikébe, és vásárolunk az adott termékek, szolgáltatások közül, hozzájárulunk ahhoz, hogy a KIKAPCS.-családoknak is kijusson az idei évben az üdülésekből és a programokból. Többek között olyan helyek vesznek részt a kampányban, mint a Babushka, a VAJ pékség, a Digó pizzéria, a Kastner Kommunity vagy a MADHOUSE.

A részt vevő helyek teljes listáját a hivatalos Facebook-esemény üzenőfalán találjátok.

(Borítókép: Mad Dog Coffee_Hangár, Forgács Zsuzsi - We Love Budapest)

Címkék