A VakVarjú Buda, az étteremcsalád legidősebb fiókája immár 15 éve várja vendégeit, legyen szó kellemes családi ebédekről és ünnepségekről, szülinapokról és évfordulókról, meghitt randikról, üzleti megbeszélésekről vagy különböző rendezvényekről. Az étterem tavaly áprilisban azonban bezárt, hogy 9 hónappal később az alapoktól megújulva nyissa meg újra kapuit. Minden ízében megőrizte újbudai hangulatát, de modern, játékos és színes külsőt kapott, a hatalmas üvegablakoknak hála pedig meghitt kényelemből élvezhetjük az ősfás környezetet. Az étterem látványkonyhával bővült, a mutatós és kreatív fogások pedig a megszokott áron és minőségben érkeznek, így a VakVarjú Budában nemcsak jót ehetünk, de egy komplett gasztroélményt is kapunk.

A VakVarjú étteremcsalád számára a vendégek a legfontosabbak, így a budai egység megújulása rögtön egy kedves gesztussal indult, a törzsvendégek fotói, gondolatai és a gyerekek rajzai egy időkapszulába kerültek, amelyet a tulajdonosok az építkezés során elhelyeztek a megújuló étteremben.

„Újbudán nőttem fel, és a mai napig ide köt az életem, mégis ennél sokkal többről van szó. Számunkra a vendégeink a legfontosabbak, mindannyiuk törzsvendég nálunk! Mindig azon gondolkodunk, hogy miképpen tudunk nekik örömet okozni. Manapság étterembe járni nem olcsó mulatság, ezért még inkább törekszünk arra, hogy minden egyes nálunk eltöltött pillanat ünneppé váljon” – fogalmazott Semsei Rudolf az étterem megnyitóján.

Budai báj, modern külső

Január 30-án nyitotta meg újra kapuit a több mint 150 fő fogadására alkalmas VakVarjú Buda. A kedves otthonosság, a budai báj, az ételek stílusa és a megszokott árak azonban semmit sem változtak, miközben az étterem teljes felújításon ment keresztül, és az alapoktól megújult.

Belépve rögtön kellemes érzés fog el minket, ami egyrészt a nagy, tágas és világos térnek, a játékos színeknek, a hívogatóan puha süppedős székeknek és foteleknek köszönhető, másrészt a hatalmas üvegablakoknak, ahonnan ömlik be a fény, és megnyugtató kilátás tárul az ősfás környezetre.

Egy átlagos pénteki napon néztük meg a felújított éttermet, de már a déli nyitás után nem sokkal tele volt vendégekkel a hely. Volt, aki üzleti megbeszélésre érkezett, más családi ünnepséget tartott, egy nagyobb társaság elfoglalta a különtermet, családok és párok jöttek ebédelni, látszik, hogy itt tényleg mindenki megtalálja a számítását. Az étterem műszakilag is teljesen megújult, ami mind a csapat, mind a vendégek számára pozitív változást jelent, a látványkonyhában Urbán Róbert séf és csapata sokkal komfortosabban tud dolgozni, miközben mi bepillanthatunk a konyha működésének kulisszái mögé.

Ahol esténként felcsendül a zongoraszó

Az étteremben mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb helyet, legyen szó a modern atmoszféráról vagy az újbudai polgári hangulatról. A különleges tapétával borított falak is más-más érzetet kölcsönöznek egyes helyiségeknek: van, ahol a viktoriánus Anglia vagy éppen a ’20-as évek miliője fogad minket. A hangulatot esténként az élő zongoraszó is fokozza.

A szeparálható tereknek hála a VakVarjú Buda tökéletesen alkalmas kisebb-nagyobb családi ünnepségek, céges vacsorák, csapatépítők vagy egyéb rendezvények lebonyolítására. A legfiatalabb kisvarjúk sem fognak unatkozni, őket megújult belső játszósarok várja, hamarosan pedig elkészül a kültéri játszótér, ahol hétvégén pótnagyi fogja pesztrálni a kicsiket, míg a felnőtt társaság kötetlenül élvezheti a gasztronómiai élményeket.

Játékos ételek, pompás italok

„Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az ételeink ízei különlegesek, mégis könnyen értelmezhetőek legyenek. A közeljövőben még több gasztroprogramot szeretnénk szervezni, hamarosan induló törzskártyaprogramunkhoz kapcsolódva. És ha már a jó idő is beköszönt, vendégeink birtokba vehetik a hatalmas teraszt, ahol gondtalanul élvezhetik majd a napsütést, miközben kóstolgatják a remek fogásokat és a gondosan összeválogatott italokat” – mondta Semsei Rudolf.

Az étlap kétszer újul meg egy évben, hamarosan érkezik a tavaszi-nyári étlap, de vannak olyan közönségkedvenc fogások, amelyek sosem cserélődnek. Nemsokára a séf ajánlatát is megtaláljuk az étteremben, ami 4-6 hetente változik majd.

Mi egy előétellel indítottuk a kóstolást, a VakVarjú csippentés névre keresztelt fogás három mártogatóst takar, az erdélyi padlizsánkrémhez, a céklás hummuszhoz és a diós-kecskesajtos kencéhez a Dobay Cukrászda és Pékségnek köszönhetően friss, foszlós házi focaccia dukál. Kitűnő előétel akár 2-3 fő számára, amit megoszthatunk egymással, a színes és ízletes fogás pedig rögtön meghozza a kedvünket a leveshez és a főételekhez. Mellé házi levendulás limonádét kértünk, amelynek nemcsak a színe, de az íze is kápráztató.

Levesek közül a fokhagymakrémre esett a választásunk, nem csupán azért, mert az egyik kedvencünk, de itt parajos raviolival érkezik, és kizárólag a VakVarjú Budában elérhető. Ez egy húsmentes, vega fogás, de laktóz- és gluténmentes ételeket is találunk az étlapon, a desszertek közül pedig választhatunk mindenmentes opciót.

Főételek közül a bakonyi préselt csirkét kértük, amely pirított shiitake gombával és egy különleges körettel, ropogós bundában sült juhtúrós sztrapacskával érkezett, nemcsak az ízek voltak mennyeiek, de a színes tálalás is azonnal meghozta a kedvünket a falatozáshoz. Kipróbáltuk még a habzó vajon sült szűzérméket is, amely parmezános házi morzsában, aszalt paradicsomos-mascarponés rizzsel, bazsalikomos paradicsommártással került a tányérunkra.

Desszertek közül nem maradhatott ki a klasszikus túrógombóc, amely puszedlis tejföllel érkezett, de megkóstoltuk a mindenmentes áfonyás sült sajttortát is, ami szintén a Dobay Cukrászda alkotása.

A VakVarjúban az italkínálat is pompás, röviditalok széles választéka és a legjobb hazai borok várnak ránk, rengeteg alkoholos és alkoholmentes koktél közül választhatunk, de a gin-tonik kínálat is impresszív. Mivel még tart a hűvös idő, a VakVarjú „hütte” forró italai közül is választhatunk, a meleg szilvás-szegfűszeges limonádét kár lenne kihagyni. Természetesen az étkezést zárhatjuk egy finom kávéval, de már a matchaitalok széles választéka is elérhető, a különleges mangós matcha lattét mindenképp érdemes megkóstolni.

Tehát ha szeretnénk egy modern, mégis otthonos és barátságos, megújult környezetben ebédelni vagy vacsorázni, fontos számunkra a jó ár-érték arány, a kedves kiszolgálás, és hogy az étkezés igazi élmény legyen, akkor irány a VakVarjú Buda! Asztalt foglalni minden esetben érdemes, amit itt tudtok megtenni.

Elérhetőség

VakVarjú Buda

1116 Budapest, Érem utca 2.

Weboldal
Facebook

Címkék