Március 1. és 17. között különleges és sejtelmes fények segítségével léphetünk át egy másik világba a Fővárosi Állatkerthez tartozó Biodómban, ahol Fénydóm címmel nyílt fényművészeti tárlat.

A projekt az INOTA Fesztivál fényművészeti programját is szervező COLLOC Productions és a Centrum Production kezdeményezése, amelybe partnerként csatlakozott a monumentális fényfestéseiről ismert LaLuz Visuals és a nemzetközi hírű fényművész, Kari Kola is. A Fővárosi Állat- és Növénykert a Biodóm fenntartójaként vállalta a rendezvény lebonyolítását. 

A lélegzetelállító látvány mellett már csak amiatt is érdemes ellátogatni a Biodómba, mert ez az első alkalom, hogy a nagyközönség is szinte teljes egészében bejárhatja a nem mindennapi épület belső tereit. A Fénydóm installációi nagyjából másfél órás élményt nyújtanak, a hazai és külföldi fényművészek több száz intelligens lámpával, projektorokkal, nagy teljesítményű diavetítő berendezésekkel, kifejezetten a Biodóm tereibe álmodták meg alkotásaikat.

A Fénydóm mindennap 17 és 22 óra között látogatható, jegyeket online és a helyszínen is lehet vásárolni. A helyszíni pénztár 21 óráig tart nyitva, az elővételes jegyeket ide kattintva vehetitek meg. A felnőttjegy 6 900 Ft-ba, a gyermekjegy (14 év alatt) 3 500 Ft-ba, míg a diák- és a szeniorjegy (65 év felett) 5 500 Ft-ba kerül.

Címkék