Február 13-án avatták fel a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum autentikus japán teaszertartás-szobáját.

A teaszertartás-szoba tervezésében, berendezésében közreműködött az Urasenke Konnichian (az Urasenke teaiskola japán központja), az Urasenke Tankōkai Hungary Association és a Takenaka Hungary építésziroda, szavatolva a kialakított tér teljes mértékű hitelességét. Az avatáson teaszertartást mutattak be az Urasenke Teaiskola magyarországi tagozatának, az Urasenke Tankōkai Hungary Associationnek a tagjai.

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban először a jelenleg zajló időszaki kiállításon lesz alkalom bepillantani a teaszertartások különleges világába. A Hold a felhők felett. Gróf Vay Péter püspök élete és japán műgyűjtése kiállítás utolsó nyitvatartási hetének és a hétvégi finisszázsnak különleges attrakciójaként szerdától vasárnapig, a kiállítás nyitvatartási idejében az autentikus japán teaszertartás-szoba is megtekinthető. A finisszázs mindkét napján egy-egy hozzáértő kolléga kalauzolja az érdeklődőket a japán teakultúra gazdag világában.

A helyszín a jövőben is látogatható lesz, így Magyarországon is lehetőség nyílik autentikus térben teaszertartáson részt venni. Kapcsolódó programok és vezetések azonban csak április közepétől, a következő kiállítás megnyitása után lesznek elérhetők.

látnivalók és kultúra

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Az Andrássy úti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumot 1919-ben alapította a világutazó, műgyűjtő és mecénás Hopp Ferenc.

(Borítókép: Sulyok Miklós - Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum)

Címkék