Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Sem sárkányok, sem koboldok nem lakják, csak télen a denevérek – A Szopláki-ördöglyuk

A misztikus nevű, különleges barlangrendszer egy sziklafal tövében nyílik, a Pilisszentkeresztről a Két-bükkfa-nyereg felé vezető turistaút mellett.

Szabadidő

10 izgalmas márciusi program 1500 forint alatt

Az a közös ezekben a márciusi programokban, hogy nem kell a zsebünk mélyére nyúlni a jegyárakért, mindegyik belefér egy maximum 1500 forintos keretbe!

Szabadidő

Alternatívák Valentin-napra, ha a klasszik vacsora helyett másra vágytok

Nem kötelező Valentin-napon szívekkel és virágokkal teli helyekre menni, ahogy az elegáns vacsora sem kötelező elem. Ha úgy érzitek, hogy távol áll tőletek a nagy ünneplés, de szeretnétek valami különlegeset erre a napra, akkor mutatunk 5 randitippet, ahol giccs nélkül romantikázhattok.

Menjetek fel egy kilátóhelyre!

Tudjuk, hogy most nem a kellemes nyáresték ideje van, de még ilyenkor is megéri felkeresni a város kilátópontjait, mert mesebeli naplementében és kora esti fényekben lehet részetek. Ha a naplemente nem lenne elég, akkor az esti fényekben pompázó város látványa biztosan eléri nálatok a romantikus, de még épp nem giccses hangulatot. Ha a természetben található kilátókhoz munka után már nem mennétek el, akkor jó ötlet lehet felmenni a Bazilika kupolájába, a Halászbástyára, a Gül Baba türbéjéhez vagy a Magyar Nemzeti Galéria kupolateraszára (utóbbit egy kiállításjeggyel látogathatjátok). És bár a szó szoros értelmében nem igazi kilátó, de a „mikor, ha nem most” elve mentén az óriáskerékre is felülhettek, ahonnan biztosan különleges panoráma tárul majd elétek. 

Múzeumozzatok!

Ha idén úgy döntötök, hogy a klasszik vacsora vagy az otthon ülés helyett valami mást csinálnátok Valentin-napon, akkor érdemes belevesznetek a kiállításokba. Ha valami könnyed, mégis látványos témára vágytok, akkor pont nektek való a Van Gogh – The Immersive Experience kiállítás a BOK Csarnokban, ám ennek elég borsos ára van. Ha szeretitek az Indiana Jones filmeket, akkor ajánljuk a Magyar Nemzeti Múzeum új kiállítását, ahol az Altamira barlangrajzait fedezhetitek fel, de a Magyar menyasszonyt sem érdemes kihagyni, ahogy a Kiscelli Múzeum két kiállítását, a Lajta Béla 150-et és a Divat & Város címűt semA nagy múzeumok mellett vagy helyett a kicsiket is felfedezhetitek.

Nézzetek fényeket! 

Biztos, hogy egy varázslatos világba kerültök, ha felkeresitek valamelyik fényművészeti attrakciót. Egyik kedvencünk az ELTE Füvészkert és a Garden of Lights közös attrakciója, ami az Alice Csodaországban szürreális világát vitte a 250 éves botanikus kertbe. Itt több mint 20 000 méternyi fényfüzér kelti életre a mese helyszíneit és szereplőit, akikhez egy 52 méter hosszú fényalagúton juthattok el. Az Állatkertbe is érdemes elnéznetek, ahol 17 és 21 óra között a Sárkány Éve Lampion Fesztivál vár benneteket színes és varázslatos világával, a fény és az árnyék fantáziájával, ráadásul így végre bemehettek a sosem látogatható Biodómba is! Ha a hűvös időben inkább fedett helyen lennétek, akkor a Cinema Mysticát ki ne hagyjátok! Itt különféle optikai illúziók, fényinstallációk és vetítések várnak rátok, ráadásul a 360 fokos, háromdimenziós terekben teljesen elmerülhettek a különleges képi és hangélményben. 

Korcsolyázzatok! 

Noha enyhe az idő, estére szerencsére lehűl, úgyhogy semmi sem állhat az utatokba, ha a szerelmesek napján a korizást választanátok. Ha egy klasszikus jégpályára és békebeli hangulatra vágytok, akkor a Városligeti Műjégpálya lesz a ti kedvencetek, de a Csepeli Jégparkot is ajánljuk, ahol két jégpálya és egy csodásan kivilágított jégfolyosó vár titeket, de a római-parti Miamorban is találtok koripályát. Ha fedett helyet kerestek, akkor a Marczibányi Téri Sportcentrumba vagy a budai Jégkertbe nézzetek el!

Vegyetek részt valamilyen kulturális programon! 

Tudjuk, hogy különféle programokon az év minden napján részt lehet venni, és talán nem is minősül olyan különleges randinak, de ha eleve imádtok előadásokra, koncertekre, felolvasásokra járni, miért ne mehetnétek el Valentin-napon is egyre! Ha kifejezetten a naphoz kapcsolódó témában kerestek programot, akkor nézzetek el az Urbán Erotika fesztivál megnyitójára, ami itthon az első erotikafókuszú kortárs művészeti fesztivál. A szimpla mozizás helyett mehettek tematikus filmnapokra is: pont február 14-én indul a Finn Filmnapok a Toldiban, ahol biztos, hogy szuper filmművészeti alkotásokat nézhettek. Ha komolyabb vizekre eveznétek, netán olvastátok Visky András Kitelepítés című könyvét, akkor nektek szól a regényből készült barakkszínház. Bár a Hiperkarma Valentin-napi koncertje már telt házas, de a másnapi ráadáskoncertre még el tudtok menni, ha kiénekelnétek magatokból a felraktározódott energiákat.

(Borítókép: Bódis Krisztián - Budapest Images)

Cimkék

Kapcsolódó írás

Szabadidő

Egy szuper nap Budapesten, ha a Maldív-szigetek nem opció

Összeállítottunk egy egész napos programot, ahol a finom reggelitől kezdve a városi sétán és a kiállításon át a wellnessig mindent megtaláltok.

Kapcsolódó írás

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Neked ajánlott

A