Mimó, Csipek és Ficak, a három ismert környezetvédő bábfigura kalandokba keveredik, a Liszt Ferenc Kamarazenekar zenészei segítik őket izgalmas útjukon. Vajon miről álmodik Mimó, és hova rejtőzik el Csipek a viharban? Hogyan segítheti a mesehősöket a zene ereje és a gyerekek összefogása? Egy program, ahol a muzsikusok, bábosok és a közönség közösen deríti ki, ki is az rettegett Kacatszörny.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület Pendüljünk egy húron címet viselő közös előadása új színfolt a gyerekprogramok palettáján. A mese, a zene és bábjáték összekapcsolás a korosztálynak szánt előadások esetében nevezhető hagyományosnak, de a tartalom, amivel a szervezők megtöltik a keretet, újszerű, váratlan és tanulságos.

Zene, bábok, harmónia

A ma nagyon is divatos szó, a harmónia igazából egy zenekar szótárában van a legjobb helyen: a muzsikusok tudják legérzékletesebben megmutatni, milyen az elvesztése, a megtalálása, vagy a megőrzése. Bábos partnereik a maguk témájában is a harmóniakeresést állították középpontba, ráadásul úgy, hogy a célzott korosztály képzett és tapasztalt ismerői.

A két előadóművészeti csapat összefogása és a teltházas bemutató előadások mellett 2023 decemberében könyv formájában is megjelent a különleges témát eredeti módon, minőségi hangfelvételekkel és művészi grafikákkal átszövő tartalom. A QR-kódok segítségével egyszerűen indítható zenei részleteken túl a fejezetek végén játékos feladatok és érdekes ismeretek is várják a kis olvasókat.

Mesekönyv és egy szuper program tavaszra

A mesekönyv megvásárolható online a zenekar honlapján keresztül, személyesen a Rózsavölgyi Zeneműboltban és a Vince Kiadó könyvesboltjában, a Müpa-ban, valamint az Óbudai Társaskörben szerezhetjük be.

A mesehősökkel élőben is találkozhatunk a Pendüljünk egy húron c. előadáson március 1-én 17 órakor, az Óbudai Társaskörben, jegyeket ide kattintva tudtok vásárolni.

Címkék