A 90-es évek budapesti underground életének népszerű szórakozóhelyeire kalauzolja el az érdeklődőket két hétvégén át a Hosszúlépés és a Telekom Electronic Beats közös programja.

A Telekom Electronic Beats és a hosszúlépés. járunk? közös programja a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool – Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében című kiállításának kísérőrendezvénye. A másfél órás, ingyenes esti sétákat február 2–3-án és 9–10-én rendezik.

A programon utánajárnak, mi történt a korszak olyan kultikus szórakozóhelyeivel, mint a Kultiplex, a Tilos az Á, a Marilyn Night Club vagy a ChaChaCha, de érintenek egyet a korszak szálloda- és irodaházszörnyeiből is, ahol a szervezők közleménye szerint „a mára már kissé megkopott acél-üveg-gránit felületeken visszatükröződik, milyennek képzeltük el a jövőt a kilencvenes években”. A séta végpontja a Madách Imre utcai Központ, ahol az Electronic Beats minden este 18:30 és 22:30 óra között a korszakot megidéző DJ-szettel készül.

A TechnoCool X Telekom Electronic Beats sétákon Bán Áron történelemtanár, Kéri Gáspár fotográfus, tanár, Kovács Tamás György urbanista, tájrendező-kertépítő mérnök, Szilágyi Adrienn történész és Üveges Bence történész mesél a látogatóknak. További részletek a Hosszúlépés honlapján olvashatók. 

(Borítókép: Központ)

Címkék