Az Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány vetélkedőt hirdetett pályaválasztási élethelyzetben lévő vagy ahhoz közelítő közép- és általános iskolai diákok számára, három korcsoportban, a turisztikai szakmák és karrierutak megismertetése, népszerűsítése érdekében.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közös együttműködésében 2021- ben útjára indított Karrier a turizmusban projekt novemberben országos figyelemfelkeltő kampánnyal vett újra startot a turisztikai munkakörök népszerűsítésére annak érdekében, hogy a fiatalok már általános- és középiskolás korban megismerkedjenek a turisztikai és vendéglátóipari szakmák sokszínűségével, a bennük rejlő lehetőségekkel, és hosszú távú karrierként gondoljanak az ezekben való elhelyezkedésre.

Az országos lefedettségű projekt novemberben egy általános- és középiskolásoknak szóló rajz-, fotó- illetve videópályázattal indult, ahol a sikeres pályamunkákkal nemcsak a résztvevő gyerekek, de családjaik is értékes, a turizmushoz és vendéglátáshoz kapcsolódó nyereményekre tehetnek szert, és aminek a segítségével az iskolások saját maguk fedezhetik fel, hogy a turizmus és vendéglátás melyik területén tudnák saját karrierjüket elképzelni.

A Karrier a turizmusban projekt szakemberei az elkövetkező egy évben országszerte részt vesznek majd karriernapokon, továbbá olyan iskolai pályaorientációs „szakmakóstoló” napokat is szerveznek, ahol a diákok testközelből tapasztalhatják meg, mit jelent a turizmusban dolgozni. Céljuk, hogy nagyköveteik segítségével az ország minden szegletében, saját nyelvükön tudják megszólítani a fiatalokat, és kézzel foghatóvá, vonzóvá tegyék a számukra a turizmus és vendéglátás izgalmas világát. Mindezen törekvések megvalósítása érdekében olyan szakemberek csatlakoznak a programhoz, akik életpályája egytől egyig példaértékű, és akik tevékenységükkel maradandót alkotnak hazánkban. Nemcsak ők lesznek a pályázat bírálói, de nagyköveti tevékenységükkel emelik a projekt hiánypótló aktivitásainak nívóját is. Dr. Kiss Kornélia, a BGE Tanszékvezető egyetemi docense, Stumpf Kata, a Konnekt Egyesület vezetője, Csapody Balázs, a Kistücsök Food@Room tulajdonosa és a Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke, Csapody Bence, turisztikai szakember, a Kistücsök Food@Room szállodavezetője, Semsei Rudolf, a Budapest Party Service ügyvezetője, Dr. Kundi Viktória, a Széchenyi Egyetem Tanszékvezető egyetemi docense, Radó András, a Wizz Air senior corporate communication managere a bázist alkotják, melléjük pedig folyamatosan csatlakoznak további elismert szakemberek. 

A programmal kapcsolatos bővebb információ itt érhető el. 

Címkék