Sokszor előfordul velünk, hogy a folyamatos hajtásban elsőre nem is esik le, mennyit adott nekünk valójában egy cikk megírása, egy interjú elkészítése és az ezekre való felkészülés. Az ünnepek alatt volt időnk ezt is végiggondolni, az alábbiakban pedig meg is osztjuk veletek, mely cikkeinket szerettük a legjobban 2023-ban.

Fürdős Zsanett újságírónk főbb területei elsősorban az építészet és az urbanisztika, de az irodalom is közel áll a szívéhez, így nem csoda, hogy az egyik idei kedvence a Krusovszky Dénessel készült interjúja volt. Kis budapesti kerülethatározó című sorozatunk nemrég ért a XVII. kerülethez, ami Zsanett számára azért volt különösen kedves, mert itt nőtt fel.

Wágner Gábor főbb témái között elsősorban a várostörténet, a kirándulások, valamint a kulturális anyagok szerepelnek. Tavaly nagy kedvence volt az interjúja Cserna-Szabó Andrással, akivel a Stay Brutal! című antológia kapcsán beszélgettek, de a Szentendrei Skanzen felfedezését is nagyon élvezte.

Az interjúk nagy hatással voltak tavaly újságíróinkra, az elsősorban kortárs kultúrával, de sok esetben múltidézéssel foglalkozó Nagy Zsófi egyik favoritja a Korniss Péterrel készített interjúja volt, akinek elkötelezettsége és szerénysége is lenyűgözte Zsófit. Hálás téma volt Bálint gazda kertje is, ahol a Kertvárosi Időutazó különleges sétájának keretében Récsey Antónia, Bálint gazda özvegye vezette körbe a látogatókat, köztük Zsófit is. Azt külön is kiemelnénk, hogy a közösségi felületeinken több ezer, kizárólag kedves és szívmelengető hozzászólás érkezett, ami ekkora elérésnél nagyon ritka.

Nemes Nóri, a We Love Budapest gasztrofelelőse nem meglepő módon ugyancsak egy interjút választott az egyik kedvencének, Mautner Zsófival ősszel beszélgetett aktuálisan megjelenő könyvéről. Nórit az Elysian koktélbár bartendereinek lelkesedése és megszállottsága is lenyűgözte, így ez a cikk sem maradhatott ki az említettek közül.

Urbán Cinti az angol nyelvű oldalunk főszerkesztőjeként időnként arra is szakít időt, hogy magyar nyelvű cikkeket is írjon. Az ő munkája volt például a kedvenc új kávézóinkat bemutató toplistánk is, melyet azért szeretett különösen, mert egy kivétellel minden kávézót ekkor próbált ki először, és meglepően sok übercuki helyet sikerült felfedeznie. Bocskorás Bea új pékségéről, a Homebakkerről is Cinti írt, ami számára azért is volt különleges, mert 2018-ban Budakeszin, a Szívügyem Kispékségben ismerte meg Beát, akit azóta is csodál, amiért családanyaként és önképző kovászolóként péknek állt, sőt rögtön saját vállalkozást is alapított.

Szolga Gordana szerkesztőnk elsődleges feladata a helyszínadatbázisunk naprakészen tartása, de időnként divattal, szabadidővel és zenével kapcsolatos cikkeket is ír. Nagy technórajongóként tavaly tavasszal például a kedvenc bulihelyeit listázta, elmondása szerint ebben élhette meg legjobban az „énvalóságát”, így nem is csoda, ha ezt szerette 2023-ban a legjobban. Másik nagy szenvedélye a jóga, amelyhez kapcsolódó körképünket Urbán Cintivel közösen készítették, így érthető módon ez lett Dana másik favoritja. „Jó volt arról írni, ami a testem és a lelkem jóllétéhez is sokat hozzátesz a mindennapjaimban.”

Szekernyés Tündi ugyancsak szerkesztőként dolgozik nálunk elsődlegesen, kiemelten a programok aloldalunkért felel, de alkalmanként olvashattok tőle cikkeket színházról és dizájnról is, kedvencei is ezek közül kerültek ki. A budapesti ékszerészeket bemutató toplistájával kapcsolatban kiemelte, hogy különösen érdekes volt megismerni az említettek életútját is. Színházi oldalról Tündi is egy interjút dobott be: Bányai Kelemen Barnával, a Katona színészével beszélgetett év végén, akit bátor és remek színészként jellemzett, ráadásul mindketten erdélyi származásúak, így még könnyebb volt megtalálni a közös hangot.

Ezek voltak hát a mi kedvenc cikkeink 2023-ban, de tőletek is várjuk a szerintetek legjobban sikerült anyagainkat! A kedvenceiteket az info@welovebudapest.com címre küldhetitek el.

(Borítókép: Ladóczki Balázs - We Love Budapest)

Címkék