Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Tudod-e, hogy hívják Budapest híres villáit? – Kvíz

Budapest több pontján is találunk építészetileg és esztétikailag is rendkívül izgalmas villákat, melyek évtizedek óta büszkén állják a történelem viharait. Sőt, némelyiknek a saját története is egészen fordulatos. Aktuális kvízünkben most azt tesztelhetitek, hogy mennyire ismeritek ezeket a híres villákat, illetve hogy felismeritek-e őket képek alapján.

Tipp: a képekre kattintva nagyobb méretben is láthatjátok őket!

Ha tetszett a kvízünk, töltsétek ki a 150 éves Budapestről, a Moszkva térről vagy a Napóleon korabeli Pest-Budáról szóló kvízünket is! Ha pedig részletesebben is olvasnátok a budapesti villanegyedekről, a mátyásföldiről itt, a gellérthegyiről itt, a svábhegyiről itt, a zuglóiról itt, a rózsadombiról pedig itt találjátok cikkeinket. 

(Borítókép: Polyák Attila - We Love Budapest)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

„A fiatalok éhezik a hitelességet” – Interjú a Korda házaspárral

Életműkoncertre készül az ország egyik legismertebb házaspárja. Hitelességről, profizmusról és a régi Budapestről is beszélgettünk velük.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Kultúra

Te nem vagy olyan

A Te nem vagy olyan című kiállítás alkotói különböző terepekről érkeznek és más-más aspektusait érintik a női- és a roma elbeszélésnek, ezek közös halmazának, amelyek még inkább hiányoznak a kortárs társadalmi és művészeti diskurzusokból. Ezen attitűdök sorából nem marad ki az a kérdésfelvetés sem, hogy abban a kulturális mezőben, ahol nagyon kevéssé jelenik meg ez a hang, milyen elvárás épül egy fiatal alkotóra, hogy dolgozzon gender vagy etnikai felvetésekkel, szabadulhat-e a társadalmi és kulturális elvárásoktól.

Neked ajánlott

A