Lemerült elem? Használt sütőolaj? 25 üres befőttesüveg? Hova tegyem őket? Egy új térkép segítségével mostantól könnyebben megtalálod, hol van a közeledben szelektívhulladék-gyűjtő, ökotudatos bolt vagy éppen vízlelőhely!

Rendben, mindenhol van szelektív kuka, jobb esetben figyelünk arra, hogy a papír meg a műanyag külön kerüljön, sőt, elvileg ebben a hónapban elindul a kötelező komposztálás is, de tegye fel a kezét, aki még nem toporgott pár lemerült elemmel, és nem kerülgetett hónapokig néhány üveg fáradt olajat, mert nem tudta hova tenni a sem a szelektívbe, sem a kommunálisba, sem a komposztba nem való hulladékot.

Ezen a problémán, na meg úgy általában az ökotudatosabb élet könnyebb kialakításán segít a beeco.hu interaktív térképe, amely összeszedi Budapest legfontosabb ökotudatos pontjait. A térképbe zoomolva nemcsak a különböző gyűjtőpontokat találjuk meg – elem, háztartási olaj, textilszemét –, de az olyan környezettudatos helyeket is, mint a könyvtárak, a biciklikölcsönzők, a használtruha-boltok, a szervizek, vagy éppen olyan helyek, ahol megtölthetjük a kulacsunkat.

A beeco csapata azt ígéri, hogy a weboldalon hamarosan lesznek kalkulátorok, küldetések, jutalmak is, és nemsokára egy ingyenes appel segítik, hogy még ökotudatosabban éljünk 2024-től.

(Borítókép: Balkányi László - We Love Budapest)

Címkék