látnivalók és kultúra

szerkesztés

Vácon és Budapesten forgat együtt a Dallas Bobbyja és Scherer Péter

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 09. 19. 11:45

Szeptemberben Budapest mellett elkezdték forgatni a Dallas Bobbyjával, Patrick Duffyval és Scherer Péterrel Vékes Csaba gombfociőrültekről szóló vígjátékát, a Lepattanót.

Scherer Péter egy fanatikus gombfociversenyzőt, a Dallas Bobbyja, Patrick Duffy pedig mecénást játszik Vékes Csaba Lepattanó című romantikus sportvígjátékában, amit szeptember elején kezdtek el forgatni Vácon. A Lepattanó egy érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, a gombfoci szerelmeseiről, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt.

Fotó: Gordon Eszter

A film főszereplőjének, Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem egy gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legfontosabb volt az életükben. Ekkor egy milliárdos (Duffy) tévedéséből 100 millió forint landol a számlájukon. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, egy kicsit mégis a gombfocira költenek belőle. Aztán még egy kicsit. Így újra esélyük nyílik kijutni az Eb-re, hacsak addig le nem buknak.

Fotó: Gordon Eszter

A főhősöket alakító színészek a forgatást megelőzően gombfociedzésekre jártak, és még egy valódi gombfocibajnokságra is beneveztek Maroslelén, a helyiek nagy meglepetésére. A romantikus vígjáték szeptember 2-tól október 12-ig olyan budapesti és váci helyszíneken forog, mint például a BVSC-pálya, a Kertészeti Egyetem, a Magyar Rádió vagy a Madách Imre Művelődési Központ. További szereplők többek között: Rába Roland, Gyuricza István, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, Petrik Andrea, Gáspár Sándor. A film rendezője és forgatókönyvírója, Vékes Csaba (Szia, Életem!, Korai menyegző, Hetedik alabárdos). 

Tervezett bemutató: 2024 második felében. 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode