Sokáig tartották magukat a szezonális nyitvatartással működő budapesti strandfürdők a május 1-jei nyitáshoz, mára azonban elsősorban az időjárás, valamint a vendégek igényei alapján kalkulálnak a nyitással. Mutatjuk is, hogy 2023-ban mikor nyitnak a főváros strandjai!

A Gellért fürdő strandterületét már április 22-én birtokba vehették a kevésbé fázós fürdőzők, a hullámmedence azonban egyelőre hullámszolgáltatás nélkül üzemel. A Palatinus élmény- és gyermekmedencéje szintén használható április 29. óta, míg a Dagályban nemcsak az 50 méteres úszómedence nyitvatartását hosszabbították meg 19.30-ig, de a termál- és a lubickolómedencéket is megnyitották már.

Május 27-én, vagyis a pünkösdi hétvégén nyit a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, a Paskál Gyógy- és Strandfürdő, illetve a Palatinus teljes strandterülete is. Utóbbin június 10-én strandnyitó bulit is szerveznek. Június 3-án követi őket a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő, június 17-én (rossz idő esetén június 24-én) a Pünkösdfürdői Strandfürdő, míg a Római Strandfürdő nyitását június 18-ra ütemezték.

További részleteket és infókat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. hivatalos oldalán találhattok. 

(Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., Termál Online)

Címkék