Virágzó rétek, lenyűgöző hegycsúcsok, csobogó patakok, alpesi tavak... Ausztria déli részén, Karintia tartományban helyezkedik el a Nockberge Bioszféra Park, melynek hegyeit különlegesen jól kiépített túraútvonal hálózat köti össze. Karintia tartomány egyik legjelentősebb gyógyüdülőhelye és legnagyobb sícentruma Bad Kleinkirchheim. A falu 1100 méter tengerszint feletti magasságon egy gyönyörű, hosszú völgyben fekszik, melyet körös-körül 2000 méter magas hegyláncok határolnak. A természeti szépségek, túraútvonalak és az aktív kikapcsolódási lehetőségek pedig könnyen elérhetőek a Bad Kleinkirchheimben található szállodából, a Hotel OTP Birkenhofból, mely magyar személyzettel és rengeteg extrával várja vendégeit.

Ha szeretnénk kiszakadni a budapesti nyüzsgésből, akkor meg se álljunk Ausztriáig! Bad Kleinkirchheim és környéke igazi gyöngyszem a szomszédos országban, és nagyon kedvelt a túrázók körében: erdőkön, mezőkön, napos hegyoldalakon vezetnek át a jól kitáblázott túraútvonalak, melyek hossza körülbelül 100 km. A csobogó hegyi patakok, frissítő vízesések és tengerszemek mentén kényelmes függőágyakat helyeztek el, melyek valódi „wellness-oázisoknak” tekinthetőek. 

Karintia természeti kincsei, – a cseppkőbarlangok és a természetvédelmi területek– a panorámautak, a hegyi felvonók, a múzeumok és a hajókirándulások, melyek Karintia legszebb tavain kalauzolnak végig,

könnyen elérhetőek a Bad Kleinkirchheimben található szállodából, a Hotel OTP Birkenhofból, mely magyar személyzettel várja vendégeit.

könnyen elérhetőek a Bad Kleinkirchheimben található szállodából, a Hotel OTP Birkenhofból, mely magyar személyzettel várja vendégeit.

Aktív kikapcsolódás, páratlan élmények

A település az évek során az ország egyik legjelentősebb sportközpontjává vált, ahol nemcsak a téli, hanem a nyári sportlehetőségek is megtalálhatóak. Az úszás és lovaglás mellett teniszezésre is lehetőség van fedett és szabadtéri pályákon egyaránt, sőt golfpályát is találunk a falucskában. Az aktív pihenés kedvelőinek ezenkívül számtalan lehetőség kínálkozik a környéken: hegyvidéki túrázás, kerékpározás, kalandparkok felkeresése, raftingolás és paplanernyőzés. 

De felfedezhetjük a Nockberge Bioszféra Parkot is, aki pedig kevésbé szeret túrázni, az autóval is gyönyörködhet a csodálatos tájban a kanyargós panoráma útvonalak mentén. Az elektromos autóval érkezőknek sem kell aggódniuk, saját e-töltőállomás áll rendelkezésre a szállodában. Tavasztól őszig kerékpáron is kalandozhatunk a környéket, erőt próbáló hegyi utakon vagy könnyű tóparti terepen. A szállodában ingyenesen kölcsönöznek kerékpárokat minden korosztálynak és gyerekülést is tudnak biztosítani.

Wellness-oázis vár ránk a Hotel OTP Birkenhofban

A Hotel OTP Birkenhofban és a környező természeti tájban minden arról szól, hogy hagyjuk az elmét és a gondolatokat szabadon elkalandozni. Ha szeretnénk aktívan kikapcsolódni, elszakadni a mindennapi stressztől, izgalmas programokat találunk a Hotel OTP Birkenhof környékén. Aki eltölt egy hetet a szállodában, nemcsak egyszerű pihenésben részesül: test és lélek olyan kényeztetést kap, mellyel ismét tökéletes formába kerülhet. A wellness-oázisban impozáns úszómedence, melegvizes ülőmedence és dézsazuhany található, valamint élvezhetjük a finn szauna, a gőzkabin és az infraszauna jótékony melegét is, majd a pihenőhelyiség kényelmes ágyait. 

De választhatunk a stresszoldó, frissítő szolgáltatások közül is: különféle masszázsok és iszappakolások várnak ránk, amelyek természetes gyógymódokon alapulnak, és garantálják a testi és lelki megújulást. 

Fizikai és mentális egyensúlyt érhetünk el a harmónia és a pihenés által a szálloda saját wellnessrészlegében, ahol feltölthetjük a lemerült akkumulátorokat a mindennapi pörgéshez.

Fizikai és mentális egyensúlyt érhetünk el a harmónia és a pihenés által a szálloda saját wellnessrészlegében, ahol feltölthetjük a lemerült akkumulátorokat a mindennapi pörgéshez.

Szabadidős programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt

A szálloda szabadidős programokkal is várja vendégeit. Gyermekbarát bowlingpályán vagy a biliárdteremben is próbára tehetjük magunkat. Unalomról pedig szó sem lehet a nyaralás alatt. Léghokiasztal, ping-pong, csocsó és darts is rendelkezésre áll a kikapcsolódásra vágyóknak, valamint kártya, társasjáték, sakk is várja a vendégeket, vagyis minden, amire csak szükség van egy kellemes közös családi estéhez. Az aktív kikapcsolódás jegyében squash pálya és panorámás fitness terem is rendelkezésre áll, a kicsiket pedig játszószoba és a kertben játszótér várja.

Bababarát szolgáltatások

A hotel bababarát eszközökkel felszerelt: az apró vendégekkel érkezőknek gyermekágyat, bébiőrt, etetőszéket, fürdetőkádat, pelenkázót, bilit, WC-szűkítőt, babakocsit, gyermek kerékpárokat, gyerekülést kerékpárra stb. biztosítanak. Az étteremben etetőszék, gyermek evőeszközök szolgálják a kényelmünket, és a gyerekmenüben a kicsik kedvenceiből összeállított ételekből válogathatunk. Sőt egy baba-sarokkal is segíti a hotel a gyerekkel utazó családokat. 

Kulináris kalandok

A Birkenhof-élmény része a kulináris élvezetek egész sora, a bőséges, helyi specialitásokkal gazdagított reggeli, délutánonként kávé, gyümölcs és sütemény, majd a nap fénypontja, az esti 4 fogásos vacsora vár ránk. A környyező völgyekben ízletes és jellegzetes helyi fogások alakultak ki az évszázadok során, amelyek a regionális és mindenekelőtt fenntartható termékeken alapulnak. A hús és tejtermékek a régió gazdáitól származnak, a zöldségeket pedig szezonálisan, az évszaknak megfelelően választják ki.

Képzeljük el egy nyári estén, a túra után visszaérkezve a szállodába, orrunkban már messziről érezzük a grillen sülő húsok illatát, halljuk a nevetést az étterem teraszáról, csillingelnek a borospoharak… 

Képzeljük el egy nyári estén, a túra után visszaérkezve a szállodába, orrunkban már messziről érezzük a grillen sülő húsok illatát, halljuk a nevetést az étterem teraszáról, csillingelnek a borospoharak… 

A Hotel OTP Birkenhofban igazi álomnyaraláson vehetünk részt, ráadásul felújított szobákkal várnak minket egész nyáron. A természetes fa jellegzetes illata és látványa mellett a természet és a föld színei dominálnak és hoznak igazi alpesi hangulatot a megújult szobákba. 

Bad Kleinkirchheimben pedig virágzó rétek, varázslatos hegyek, csobogó patakok, alpesi tavak és rusztikus otthonosság közepette tölthetjük el a nyaralást.

A Hotel OTP Birkenhofról itt találtok további információkat és itt tájékozódhattok a foglalási lehetőségekről.

Címkék

Elérhetőségek

Hotel OTP Birkenhof A-9546 Ausztria, Bad Kleinkirchheim, Gurktaler Weg 6. Facebook-oldal Weboldal