A szeszélyes tavasz után már nem kell sokat várni, hogy beköszöntsön a ragyogó nyár, amikor nincs is jobb, mint hűsítő koktélokat kortyolgatni, lazítani a jakuzzi mellett, és egyszerűen élvezni az életet. Ha mindezt Budapest egyik legizgalmasabb ötcsillagos szállodájának, a Mystery Hotel Budapestnek a tetején tehetjük meg, a budapesti panoráma ölelésében, akkor tényleg nem lehet okunk panaszra. Koktélkülönlegességek, pezsgők, kiváló borok, finom snackek és igazi gasztrokalandok várnak ránk, a rooftop tetején pedig egy privát teraszt is találunk saját jakuzzival, ahol akár egy 10-15 fős társaság is remekül érezheti magát.

Rejtélyes kalandok a Mystery Hotelben

Talán nem is gondolnánk, hogy a belváros közepén, a Podmaniczky és a Vörösmarty utca sarkán egy olyan luxusszálloda emelkedik ki a klasszicista bérházak közül, mint a Mystery Hotel Budapest, melyet 1890-ben egy szabadkőműves társaság, a Magyarországi Symbolikus Nagypáholy építtetett. 

Az enteriőrt a szabadkőművesség mellett különféle misztikus témájú könyvek és filmek ihlették, a csodás belsőépítészeti megoldások pedig a nemzetközi szinten jegyzett és elismert sztárdizájnernek, Varró Zoltánnak köszönhetőek. Már ezekért is érdemes ellátogatni a Mystery Hotel Budapestbe, és akkor még nem is beszéltünk a The Secret Garden Day Spa-ról, ahová nemcsak a szállóvendégek térhetnek be, de a külsős látogatók is élvezhetik a dzsungelhangulatú wellnesst a belváros közepén.

Titkos kert, fantasztikus panoráma

A Mystery Hotel Budapest számos meglepetést tartogat, amit érdemes felfedezni, de mi a nyár közeledtével a The Sky Garden Roooftop Terrace felkeresését ajánljuk leginkább, ahol nemcsak a lenyűgöző panoráma fog minket elkápráztatni, de a különleges koktélok, a bor- és pezsgőkínálat és az étlap is le fog venni minket a lábunkról.

A város felett megbújó kert a különleges kikapcsolódás helye, ahol a dór oszlopok árnyékából csodálhatjuk az Eiffel által tervezett Nyugati pályaudvar lenyűgöző épületét, a távolban pedig látható a budai vár, a Halászbástya és a Gellért-hegy is.

A város felett megbújó kert a különleges kikapcsolódás helye, ahol a dór oszlopok árnyékából csodálhatjuk az Eiffel által tervezett Nyugati pályaudvar lenyűgöző épületét, a távolban pedig látható a budai vár, a Halászbástya és a Gellért-hegy is.

A The Sky Garden idén április 29-én nyitotta meg kapuit, és a hét minden napján 15 és 23 óra között tart nyitva (kivéve rossz idő esetén). Csütörtöktől szombatig zenei aláfestéssel élvezhetjük a naplementét, DJ-k és akusztikus duók váltakozásával varázsolja a terasz színessé a hétköznapokat és a hétvégéket. 

A rooftop étlapja és signature koktéllapja is megújult, így aki korábban már járt itt, azt is újdonságok várják.

A rooftop étlapja és signature koktéllapja is megújult, így aki korábban már járt itt, azt is újdonságok várják.

A rooftop bárban olyan koktélkülönlegességek várnak ránk, mint az égkék színekben ragyogó és csillámló, licsis, proseccós frissítő Taste the Sky, vagy a titokzatos lime-os, bodzás Mr. E. névre keresztelt gin-tonik, de az ananászos rumos, mangós Queen Victoriát sem érdemes kihagyni, mely egy kókuszdióban érkezik, és a nyarak felejthetetlen hangulatát idézi. Természetesen a klasszikus és az alkoholmentes koktélokból, a gin-tonikoból és a színes limonádékból sincs hiány, valamint izgalmas bortételek és röviditalok közül  válogathatunk, a pezsgőkért pedig a Veuve Clicquot felel.

Ha pedig megéheznénk akkor a mediterrán és a nemzetközi konyha ötcsillagos fogásai közül válogathatunk, az italokat olyan snackekkel kísérhetjük, mint a séf sajtválogatása vagy a húsos és zöldséges, frissen készült Mystery Empanada. Ha ebédelni vagy vacsorázni szeretnénk, akkor olyan főételek várnak ránk, mint a sertésoldalas epres BBQ-val, a supreme csirke vagy a norvég lazac, de érdemes megkóstolni a ház burgereit és salátáit is. 

A tökéletes vendégélményről a Mystery Hotel Budapest remek csapata gondoskodik, akik minden kívánságunkat lesik, és laza kedvességgel segítenek ételt és italt választani annak, aki a bőség zavarában hirtelen nem tud dönteni vagy csak rábízná magát a profi felszolgálókra.

Koktéllal a kézben lebegni a város felett

Ha kiélveztük a The Sky Garden gasztronómiai élményeit, akkor érdemes egy pillantást vetni a csigalépcsőre, mely a tetőterasznál is magasabbra, egy további titkos emeletre vezet, ahol privát terasz, napozóágyak és egy hatalmas jakuzzi vár ránk. A VIP SKY névre keresztelt részlegen 10-15 fő fér el kényelmesen, így ideális kisebb baráti rendezvények, szülinapok, leány- vagy legénybúcsúk megtartására.

A VIP hangulat pedig garantált! Ha lefoglaljuk a privát teraszt, akkor az átöltözéshez vagy az elvonuláshoz még egy csodás szoba is jár a Mystery Hotel Budapest 7. emeletén.

A The Sky Gardenbe itt tudtok asztalt foglalni, a VIP SKY terasz foglalása felőle pedig érdeklődjetek a weboldalon feltüntetett elérhetőségek egyikén.

Címkék

Elérhetőségek

The Sky Garden Rooftop Terrace 1064 Budapest, Podmaniczky utca 45. Facebook-oldal Weboldal