Március 16. és 22. közötti programválogatásunk a passzívból már az aktív időtöltésre fókuszáló kikapcsolódási lehetőségekbe csap át. Ússzatok, jógázzatok, koncertezzetek vagy gyűjtsetek ihletet különböző vásárokon az otthonotokhoz, de a szelesebb időjárásban egy gőzgombóccal is felmelegíthetitek magatokat, ami majdhogynem felér egy kis mozgással!

Március 16., csütörtök

A mi Petőfink – Kínai-magyar verses párbeszéd

A Budapesti Kínai Kulturális Központ és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös szervezésében március 16-án A mi Petőfink – Kínai-magyar verses párbeszéd c. kerekasztal-beszélgetésen emlékezhetünk a költőre neves szakemberekkel, a Petőfi- és Szendrey Júlia-kutatás, valamint a sinológia jeles alakjaival közösen. A résztvevők Dr. Csibra Zsuzsanna (sinológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kínai Tanszékének oktatója), Dr. Gyimesi Emese (irodalom- és társadalomtörténész, Szendrey Júlia-kutató) és Li Zhen Árpád (hungarológus, műfordító, Petőfi-kutató, a Magyar Kultúra Lovagja) lesznek, a beszélgetést pedig Zombory Klára sinológus, műfordító, a Kortárs Kínai Könyvklub háziasszonya moderálja.

18 órától kezdődően Petőfi szerelmes költészetét bemutatva és górcső alá véve beszélgetnek a szakértők a nagy költő életéről, múzsáiról, verseinek kínai hatásáról, valamint a magyar-kínai költészet kapcsolódási pontjairól. Az esten az Eötvös Loránd Tudományegyetem sinológia képzés diákjai szavalják magyarul és kínaiul Petőfi verseit, a beszélgetést pedig állófogadás követi. (x)

További infók 

Repertory x Friends pop-up és sale

Repertoryban is beköszöntött a várva várt tavasz, ennek örömére pedig meglepetésekkel készülnek számunkra. Március 16. és 18. között megnyitják az emeletet, ahol betekinthetünk a kulisszák mögé, emellett vendégtervezők, kedvezmények és újdonságok várnak ránk.

További infók 

Március 17., péntek

Jazzbois x Friends

Jazz és hiphop fúziójára készülhetünk március 17-én az A38 Hajón, ahova érkezik a Jazzbois & Friends Kosztolánszki Dominikkal (DomBeats - szax) és Mukunda Matyival (gitár). Ott lesz még a 3,14, Az Igazgatótanács & FrankClear és a Gently Da Spittah & KBSZ Beats. 

További infók 

Melegítsetek a hétvégére egy szuper bárban!

Ugye, hogy még egy jó sztori sem kezdődött úgy, hogy ettünk egy salátát? Ráadásul, ha alapozásra keresünk helyet, akkor elegáns, vagány, rejtélyes, újhullámos, művészi bárokból bőven találunk a városban. Sokan ragaszkodunk a jól megszokott törzshelyeinkhez, de egy felfedező bártúra alkalmával még izgalmasabbá tehetjük a hétvégénket!

További infók 

Március 18., szombat

IV. GeekCon

Star Wars-, Marvel-, DC Comics- és Lego-rajongóknak érdemes bevésni a naptárukba március 18-át, ekkor szervezik meg idén egy egész napos eseményként a negyedik GeekCont.

GeekMarketen többezer cucc közül vásárolhatunk, a GeekPlay teremben pedig retró és modern konzolokkal játszhatunk. A GeekShow színházteremben előadások mellett pihenhetünk meg és akár kedvenc YouTube-videósainkkal is találkozhatunk. Persze beöltözni idén is ér: elő a cosplay jelmezekkel!  

További infók 

Kraft Kézműves Vásár

Március közepén napsütéssel, madárcsicsergéssel és újra élő zenével várnak a Szimpla Kert Kraft vásárábanLakberendezési tárgyakra, ékszerre, játékra, ajándékokra és mindenféle kézzel készült egyéni termékre számíthatunk 18-án, amelyek szebbé, színesebbé és fenntarthatóbbá tehetik a hétköznapjainkat.

További infók 

Merchvásár x Beat On The Brat

A tavalyi sikeres merchvásár után idén ismét a Beat On The Brat Vinyl & Barban találkozhatunk a Platon Karataev, Barkóczi Noémi, a Galaxisok, a Felső Tízezer, a Captain Average csapatával, és csatlakozik a Mulató Aztékok is, a Strompopper zenekar és a Mambo Rumble is.

Ismét lesz CD, kazi, vinyl, póló, second hand cuccok, matricák, zinek, és természetesen ott lesznek a zenekartagok is, akiktől közvetlenül meg tudjuk vásárolni, amit csak szeretnénk, kedvezményes árakon. A vásár ideje alatt Bradák Soma (Platon Karataev, Galaxisok) és Tink (Mulató Aztékok) állnak majd a DJ-pult mögé. Az esemény után pedig az Aurórában folytatódik az afterparty Captain Average, a Denevér és a Mambo Rumble zenekarokkal.  

További infók 

Március 19., vasárnap

KÖZbejárás – színház- és várostörténeti séta

Mi volt az Örkény Színház helyén 500 éve? Miként nyerte el mai formáját a Madách téri épület? És mi minden történik most a zegzugos színházi terekben? Vajon van-e a színháznak fantomja, s ha igen, milyen formában jelenik meg?

március 19-ei KÖZbejáráson a színházi üzem működésébe és történeti kialakulásába is bepillanthatunk kulisszajárás közben, Görbe Márk művészettörténész és Neudold Juli, az ÖrkényKÖZ műhelyvezetőjének vezetésével.  

További infók 

Buzási Kamilla: Itt bárki maradhat – bemutató

Egy összeszokott társaság és egy jövevény, majd még egy. A legteteje a legalja, a szarvas őz, a fa nem bohóc, a menyét nem mókus, de a kalács vajas. Ragad a padló, annyira, hogy mindenki ott ragad, aki belép a lakásba. Illetve, ha nem a padló miatt, akkor miért vajon? Egy kicsit mindenki ragad, egy kicsit mindenki koszos, egy kicsit mindenki vicces, egy kicsit mindenki borzaszt. Lengyelül és franciául pedig egyikünk sem tud. Az ember ide kerül, ide szokik, ideragad, itt marad, mert itt bárki maradhat.

Március 19-én a MANYI-ban nézhetjük meg az Itt bárki maradhat című előadást, amelyet Buzási Kamilla írt és rendezett. 

További infók 

Gőzgombóc nap a Majorban

gőzgombócot nem lehet nem szeretni. Ebből kiindulva szentelnek egy teljes napot ennek az édességnek a budaörsi Majorbanmárcius 19-én, idén utoljára. Hüttehangulatra, szilvalekváros és nutellás gombócokra számíthatunk.

További infók

Március 20., hétfő

Kezdd egy frissítő úszással a hetet!

Az úszás számtalan egészségügyi előnyét nem kell felsorolni, azonban nem csak emiatt érdemes eljárni. Egy énidős hétfő esti úszás és szaunázás segíthet motiváltabban és összeszedettebben kezdeni a hetet, sőt, heti rendszerességgel is bevezethetjük a jóllétünk érdekében!

További infók 

Március 21., kedd

Morning Yoga a MANYI-ban

MANYI-ban újabban nemcsak napközben a különböző eseményeken, vagy az esti bulikban fordulhatunk meg, hanem már reggel is ér benézni a budai kulturális műhelybe. Márciusban minden kedden 9 órától jógán vehetünk részt, ami lendületet ad a nap, sőt a hét többi részéhez. A másfél órás sessionbe kerül lecsendesülés, légzőgyakorlat, relaxáció, bemelegítés, ászanázás, sziszi.yoga pedig gondoskodik arról, hogy akár kezdő vagy gyakorlott jógázók vagyunk, feltöltődve távozzunk az eseményről.

További infók 

Hajógyár x A38: Tarján Zsófi portrébeszélgetés

Tarján Zsófi több különböző zenei stílusban kipróbálta már magát: hörgött, rappelt, 2011 óta pedig a Honeybeast frontembereként ereszti ki markáns hangját. De vajon milyen kalandos utazás vezetett a death metal zenekartól a népszerű elektronikus pop-rock formációig és A legnagyobb hősig?

Március 21-én, a Hajógyár X A38 eseményén Péterfy Bori kérdéseire válaszolva, a Momentán Társulat színészeinek segítségével rajzolódik ki az énekesnő életútjának egy-egy meghatározó állomása. A beszélgetés után egy akusztikus performansz során egy igazán rendhagyó Honeybeast-élményben lesz részünk.  

További infók 

Március 22., szerda

Epica (NL), Apocalyptica (FIN), Wheel (FIN)

Március 22-én egy különleges zenekari párost köszönthetünk a Barba Negra színpadán: közös turnén érkezik a hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő négy finn csellós, vagyis az Apocalyptica, illetve a hollandok jobbnál jobb albumokat szállító, és rendre világ körüli turnékon tündöklő szimfonikus metál csapata, az Epica.

Az Apocalyptica 1996-ban egy, kizárólag Metallica klasszikusokat feldolgozó, négy csellóval rögzített lemezzel vált ismertté. A lemez megjelenésének 20. évfordulóját pár éve egy külön turnéval ünnepelték, amelyből végül egy 40 országot érintő, 170 állomásos utazás kerekedett, és egy koncertalbum is készült. Az Epica szintén a kerek évfordulók jegyében töltötte a 2019-es évet: az áttörést meghozó Design Your Universe című lemezük ugyanis éppen 10 éve jelent meg, így egy Gold Edition alcímű, újrakevert verzióban adták ki ismét, kiegészítve egy második, akusztikus dalváltozatokat tartalmazó koronggal is. Harmadikként egy 2015-ben alakult finn progresszív metal csapat, a Wheel csatlakozik a turnéhoz. 

További infók 

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

Címkék