Keresés EN

Szabadidő

Jobb, ha ezen a hétvégén nem tervezünk kirándulást a Pilisbe

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein.

A Pilisi Parkerdő honlapján megjelent hír szerint a fákra rakódott vizes hó miatt ágak törhetnek le. A havazást sajnos nem előzte meg fagy, így az erdőtalaj felázott, ezért helyenként nagyobb fák dőlnek ki a pluszsúly miatt. Az erdészeti utak emiatt több helyen még gyalogszerrel sem járhatók, ezért a Parkerdő arra kéri a kirándulni vágyókat, hogy ne induljanak útnak.

Korábban hírt adtunk arról is, hogy a Normafán már több mint 50 centiméteres hóréteg alakult ki, a Normafa Park tájékoztatása szerint a kijelölt útvonalakon itt biztonságos a túrázás, de így is fokozottan érdemes odafigyelni, ha valaki itt töltené szabadidejét.

Kapcsolódó cikkeink:

Hétvégi programajánló – 8. Karácsonyi ronda pulcsis futás, Tandori 85, gőzgombócnap a budaörsi Majorban

5 hely, ahol karácsonyi varázslat vár

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Szabadidő

Séta az egykori óbudai téglagyárak területén

Az óbudai téglagyárak múltjától az emlékezés jelenéig című séta során végigjárjuk a bécsi úti téglagyárak területének egy részét, hallhatunk a téglagyárak történetéről, társadalmi kontextusukról és a második világháborúban betöltött szerepükről, valamint szó lesz a Porajmos emlékezetéről, annak kortárs módjairól és lehetőségeiről is.

Neked ajánlott

A