Karácsony előtt nemcsak a város és a kirakatok öltöznek ünnepi díszbe, de nagyon sok kávézó, étterem, bolt és múzeum is csodás díszekkel, egy kis extra ragyogással vár. Mutatjuk a kedvenc karácsonyi helyeinket.

Gerbeaud Café

Budapest évszázados múlttal rendelkező cukrászdája igazi klasszikus, nemcsak akkor, ha mennyei sütikre vágyunk, hanem akkor is, ha békebeli eleganciára és luxust sugárzó hangulatra. Az ünnep alkalmából az eddigi évekhez hasonlóan magasabb fokozatra kapcsoltak, és csodás karácsonyi dekorációval várnak. Egy pohár gőzölgő forró csoki mellett igazán ünnepi hangulatban szemlélhetjük a Vörösmarty téri vásár forgatagát.

További infók itt.

Ráth György-villa

Már megszokhattuk, hogy decemberben varázslatos karácsonyi világba csöppenhetünk a Ráth György-villában. Idén is adventi kiállítással és az ünnepkörhöz kapcsolódó programokkal várnak minket. A Terítéken az ünnep című, január 7-ig megtekinthető kiállításon arra kértek 15 neves iparművészt, hogy készítsenek ünnepi dekorációt a villa szecessziós enteriőrjébe, a muzeológusok pedig karácsonyra hangolták az évszázados asztalok terítékeit.

További infók itt.

Vintage Garden

A Vintage Garden sosem a visszafogott, skandináv lakberendezési trendet képviselte, sajátos, mindig az évszaknak megfelelő, játékos, színes dekorációik divatot teremtettek a városban. Ha szeretnénk kimaxolni a karácsonyi hangulatot, akkor náluk van a helyünk, több száz dísz és egy gyönyörű karácsonyfa vár bennünket. Édességboltjukban, a The Sweetben pedig bájos karácsonyi kekszek és sütik segítségével haza is vihetünk egy keveset az élményből.

További infók itt.

Rengeteg RomKafé

A hűvös téli napokon nincs is szükségünk másra, mint egy jó kis helyre, ahol bekuckózhatunk. A Rengeteg RomKafé éppen ilyen, több száz fős plüssmedve-kolóniával és a város legjobb forró csokijaival várnak minket. Itt nincs is szükség pluszdekorációra, egész évben karácsonyi hangulat van.

További infók itt.

Karácsonyház – Gödöllő

Egyik kedvenc karácsonyi helyszínünk ismét megnyitotta kapuit Gödöllőn. A kisváros egyébként is csodás, ünnepi meglepetéseket tartogat, amiket a téli fehérség csak még szebbé tesz. Az egyik leghangulatosabb a kastély közelében található Karácsonyház, ami most, hóval fedve igazi téli csodaországgá változott.

További infók itt.

(Borítókép: Szabó Gábor - We Love Budapest)

Címkék