Az eddigi évekhez hasonlóan a decemberi vasárnapokon idén is varázslatos karácsonyi világba csöppenhetünk a Ráth György-villában, ahol a hétvégén adventi kiállítás nyílt és az ünnepkörhöz kapcsolódó programsorozat indult. Kortárs iparművészek készítette karácsonyi díszek és a Terítéken az ünnep című különleges kamarakiállítás kalauzol bennünket a békebeli karácsonyok világába.

Adventi kiállítás nyílt és az ünnepkörhöz kapcsolódó programsorozat indult vasárnap az Iparművészeti Múzeum kiállítóhelyén, a Ráth György-villában. A Terítéken az ünnep című, január 7-ig megtekinthető kiállításhoz arra kértek 15 neves iparművészt, hogy készítsenek ünnepi dekorációt a szecessziós enteriőrökbe, a muzeológusok pedig karácsonyra hangolták az évszázados asztalok terítékeit. A kiállított művek közül kiemelkedik az a porcelán uzsonnázókészlet, mely az 1910-es években készült Hüttl Tivadar budapesti porcelángyárában, és korábban még soha nem láthattuk.

 

A decemberi vasárnapokon a különleges kiállítás csodás programokkal is kiegészül. Adventi gyertyagyújtással, múltidézéssel, mesékkel, zenés programokkal és szubjektív tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket, a kézművesworkshopokon pedig különleges anyagokból csodás karácsonyfadíszeket, egyedi ajándékokat készíthetünk.

A kiállítás a villa belépőjegyével tekinthető meg, vasárnaponként 13 órától a múzeum csak a program belépőjével látogatható, melyből kedvezményesen vásárolható páros vagy családi jegy.

További infók itt.

(Borítókép: Iparművészeti Múzeum) 

Címkék