Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. Az ünnepi kulturális kínálatban nagyszabású koncertekkel, hangulatos iparművészeti vásárral és családi programokkal várják a közönséget.

Az ünnepre hangolódás már november 26-án megkezdődik, több koncertet is meghallgathatunk, fellép többek között az Irie Maffia, a Bagossy Brothers Company, Szarka Tamás, a Barcelona Gipsy balKan Orchestra és a Honvéd Férfikar. A Várkert Irodalom Aposztróf sorozata karácsonyi különkiadással várja a közönséget, az „Angyal zenéje, gyertyafény” című esten együtt élhetjük át a várakozást és készülhetünk közös történetekkel, családi receptekkel a közelgő karácsonyra december 12-én. Juhász Anna irodalmár vendége ezúttal Borbás Marcsi és Szederkényi Olga író lesz.

Az Irie Maffia Ez a család címmel ad ünnepi koncertet december 16-án, fúvósokkal és gospel kórussal kiegészülve. A Budapest Bár idén is dupla koncerttel várja a közönséget december 17-én olyan művészek közreműködésével, mint Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László és Mező Misi. A Random Trip december 30-án lép fel egy all-star csapattal, ezúttal a rock jegyében. Az óesztendőt pedig Magyarország egyik legnevesebb elektronikus zenei party-sorozata, az idén húszéves Be Massive bulija zárja december 31-én.

A Budavári Palotanegyedben november végén nyílik egy karácsonyi, gasztronómiai témájú szabadtéri tárlat Borbás Marcsi gondozásában Mesél az asztal címmel. A Budai Várséták népszerű programjainak sorában a Sisi karácsonya sétán Erzsébet királyné ünnepeit ismerhetik meg az érdeklődők, míg A főváros ékszerdoboza sétán a Várkert Bazárt barangolhatják be a látogatók a lenyűgöző budapesti panorámában gyönyörködve.

Az adventi programokra látogatók idén is csatlakozhatnak az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez: a Szent István-teremben, a nemrég átadott YBL6 Művészeti Térben és a Várkert Bazárban kihelyezett perselyekbe lehet majd elhelyezni az adományokat. A hazai iparművészeti hagyomány éled újjá a Várkert Bazár aulájában megrendezett emberléptékű adventi vásáron. Advent első három hétvégéjén kortárs iparművészeti vásár vár mindenkit, és iparművészek tartanak majd különleges workshopokat. A vásár december 2-án, 9-én, 16-án szombatonként 14:00 órától, december 3-án, 10-én, 17-én vasárnaponként 10:00 órától a Várkert Bazár esti programjai végéig lesz látogatható a koncertek előterében. 

Advent első három vasárnapján 10 órától ingyenes kézműves foglalkozások várják a gyerekeket és a szüleiket. December 5-én a Rejtélyes Történelem sorozatban a Karácsonyi és újévi szokások a 19. században című esten a program házigazdája Katona Csaba történész beszélget Fónagy Zoltánnal, az ELTE BTK habilitált egyetemi docensével és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársával a karácsonyi ünnepkörhöz és az újévhez kapcsolódó szokásokról.

Részletes program és további információk itt

Címkék