Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Ilyen lesz Budapest 90 méteres toronyháza – Itt vannak az MBH Bank új székházának látványtervei

A maga 90 méterével Budapest második legmagasabb tornya épülhet az Árpád híd pesti hídfőjénél, amely az MBH Bank új székházának főépületeként szolgál majd.

A Róbert Károly körút és a Váci út sarkán épül fel az MBH Bank új székháza, amely egy 65, egy 78 és egy 90 méteres toronyból fog állni. A 76 ezer négyzetméteres épületegyüttes generáltervezője a Finta és Társai Építész Stúdió, akik a MOL Campus tervezésében is részt vettek. A tervek szerint két torony a munkatársak befogadására szolgál majd, míg egyet bérbeadásra terveznek. Az új épületegyüttes közvetlenül az Agorához illeszkedik majd, és míg korábban az Agoránál a közlekedési csomópont és az infrastrukturális fejlesztések megvalósítása is szerepelt a tervekben, a bank új székházának építésénél ez már nem feltétel.

A három torony egyébként nem újdonság a területen: már 2017-ben is felmerült, hogy az Árpád híd lehajtójánál egy új városközpont jöjjön létre, amelyhez toronyházakat is megálmodott az akkori beruházó és tervező. Már akkor is felmerült a 90 méteres magasház építése, hiszen a szabályozási terv alapján ezen a területen már engedélyezett az ilyen magas épületek tervezése. Bár az Agora végül megépült, tornya a közelében sincs a 90 méternek, az MBH új székházának tervezésénél, úgy tűnik, éltek ezzel a lehetőséggel.

Mivel a területen bizonyos mélyépítési munkák és alépítmények már elkészültek, ezért az első két székházfunkciót betöltő torony 2026 végére felépülhet. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Karácsonyi történetek az ünnepekre – 13+1 új mesekönyv gyerekeknek

?>

Gyerekeknek szóló válogatásunkban idén megjelent karácsonyi könyveket: lapozókat, antológiát, regényeket válogattunk többféle korosztálynak.

Hamarosan elnyelheti a föld ezt a legendás pesti kastélyt

?>

A Bogáti-Hajdú-villa a 19. század végén épült, a süppedős talaj miatt pedig a Loire-völgyi kastélyok mintájára ezt is lábazatra emelték.

Szabadidő Kultúra

Múzeumok karácsonya 2023

A Magyar Természettudományi Múzeum, karöltve a Budapesti Történeti Múzeummal, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeummal, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal, a Magyar Nemzeti Múzeummal és az Országos Széchényi Könyvtárral megszervezi december 16-án a Múzeumok karácsonyát. Az intézmények különböző ünnepi hangulatú előadással és foglalkozással készülnek: megtudhatjuk például, hogyan zajlott a reformkorban az ünnep, kipróbálhatunk egy 100 éves szaloncukorpapír-rojtozót és lesz adventi barkácsműhely is kicsiknek-nagyoknak!

Látnivalók és kultúra

Téli fák közül kikandikáló paloták és villák – Sétaútvonalak békebeli környékeken

?>

Nyolc sétaútvonalat ajánlunk, amelyek csodás épületek között, kertes, jó levegőjű helyen haladnak keresztül, hiszen a kopasz fák között most még jobban látszanak a házak.

Neked ajánlott

A