Ha szeretitek az építészetet, és a szabadidőtökben szuper házakat nézegetnétek, sőt még az is érdekel, hogyan látják a várost a fiatal építészhallgatók, akkor érdemes végigpörgetni az idei Média Építészeti Díja jelöltjeit. Főleg azért, mert ti dönthetitek el, hogy melyik a legizgalmasabb kortárs magyar épület és terv, amelyek között 10 budapesti projekt is verseng.

19 éve minden ősszel átadják az Építészfórum által alapított Média Építészeti Díját, amelyen a kortárs magyar építészet legkiemelkedőbb munkáit díjazzák. Azért is érdekes ez a díj, mert nemcsak a szakmai elismerés a lényege, hanem az, hogy a közönség is jobban megismerje, milyen épületeket terveznek a magyar építészek. A díjátadón Közönségdíjat is átadnak, melyre november 5-ig lehet szavazni ezen a linken

Idén 10+1 budapesti projekt is bekerült a szavazásba, közöttük van egy lakóház, az egykori Józsefvárosi Telefonközpont átalakítása, a Hableány-emlékmű, az Adaptér kiállítótere, a Bringára váltva kiállítás installációja és a dunakeszi Teknős Tanösvény, de olyan érdekes hallgatói tervek is, mint a Domus Áruház közösségi nappalivá alakítása, a Frankel Leó úti Malom-tó környezetének mindenki által látogathatóvá tétele vagy egy lakhatási problémákra választ adó cohousing a VIII. kerületben. 

Címkék