Keresés EN

látnivalók és kultúra

10+1 budapesti projekt is verseng a Média Építészeti Díján – Mi szavazhatjuk meg a győztest

Ha szeretitek az építészetet, és a szabadidőtökben szuper házakat nézegetnétek, sőt még az is érdekel, hogyan látják a várost a fiatal építészhallgatók, akkor érdemes végigpörgetni az idei Média Építészeti Díja jelöltjeit. Főleg azért, mert ti dönthetitek el, hogy melyik a legizgalmasabb kortárs magyar épület és terv, amelyek között 10 budapesti projekt is verseng.

19 éve minden ősszel átadják az Építészfórum által alapított Média Építészeti Díját, amelyen a kortárs magyar építészet legkiemelkedőbb munkáit díjazzák. Azért is érdekes ez a díj, mert nemcsak a szakmai elismerés a lényege, hanem az, hogy a közönség is jobban megismerje, milyen épületeket terveznek a magyar építészek. A díjátadón Közönségdíjat is átadnak, melyre november 5-ig lehet szavazni ezen a linken

Idén 10+1 budapesti projekt is bekerült a szavazásba, közöttük van egy lakóház, az egykori Józsefvárosi Telefonközpont átalakítása, a Hableány-emlékmű, az Adaptér kiállítótere, a Bringára váltva kiállítás installációja és a dunakeszi Teknős Tanösvény, de olyan érdekes hallgatói tervek is, mint a Domus Áruház közösségi nappalivá alakítása, a Frankel Leó úti Malom-tó környezetének mindenki által látogathatóvá tétele vagy egy lakhatási problémákra választ adó cohousing a VIII. kerületben. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Legyen vidámpark a VIII. kerületben! – Podcastünkben az Animal Cannibalsszel beszélgettünk Józsefvárosról

?>

Milyen sztorik köthetők a város legszínesebb kerületéhez? Az Animal Cannibalsszel jártuk körbe, hogy miért is volt olyan jó Yozsefvárosban felnőni.

Szponzorált

Társalgó robotok, aranyrúdemelés és széfnyitás – Mutatjuk az 5 kedvenc attrakciónkat a Pénzmúzeumból

?>

A Magyar Pénzmúzeumban élményekkel teli, interaktív utazáson vehetünk részt, mutatjuk az öt legkedveltebb attrakciót!

Látnivalók

Európa legnagyobb napórája lehetett volna, üres víztorony maradt

?>

A víztoronyban sosem volt víz, a 60-as években felmerült, hogy gigantikus napórává alakítják, ám a nagyratörő álmokból semmi nem lett.

Képregények, rajzfilmek, illusztrációk – 4 jó program, ahol a rajz az úr!

?>

Négy program, ahol eredeti, az átlagosnál sokkal jobban rajzoló alkotók munkáit nézhetjük meg, az animációtól kezdve az akvarellen át a képregényig.

Neked ajánlott

A