Keresés EN

budapest

Így változik a tömegközlekedés Budapesten mindenszentek napján és az őszi szünetben

Az október 30. és november 3. közötti munkanapokon a BKK járatai az iskolaszünet idején érvényes menetrend szerint közlekednek, november 1-jén pedig az ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrendet kell figyelni, de további változások is várhatók.

Mindenszentek napján és az azt megelőző időszakban a temetők kényelmesebb megközelítése érdekében a BKK idén is járatsűrítésekkel készül, illetve rendkívüli járatokat indít. Megváltozik az Új köztemető környékén a forgalmi rend: egyirányúsítják a Sírkert utat a Kozma utca irányába. A temetők megközelítésére érdemes a közösségi közlekedési járatokat választani, az utazás megtervezéséhez az ünnepi időszakban is célszerű a BudapestGO alkalmazást használni vagy a BKK Info oldalát olvasni.

A BKK járatai október 28-án a szombati, 29-én a munkaszüneti napi, 30-án és 31-én a tanszüneti munkanapi, november 1-jén pedig az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekedek, de 

a temetőket érintő bizonyos vonalakon ezekben a napokban is sűrűbb közlekedést vagy nagyobb befogadóképességű járműveket biztosítanak.

a temetőket érintő bizonyos vonalakon ezekben a napokban is sűrűbb közlekedést vagy nagyobb befogadóképességű járműveket biztosítanak.

A temetők környékén útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a környéken áthaladók közlekedésére is. Az ünnepi időszakban a sírkertek környékén jellemző jelentős gépkocsiforgalom, illetve korlátozott parkolási lehetőségek miatt a BKK javasolja, hogy a temetőkbe látogatók elsősorban a közösségi közlekedési eszközöket válasszák. A mindenszentekhez és a halottak napjához kapcsolódó további temetői információkról a Budapesti Temetkezési Intézet oldalán lehet tájékozódni, az egyes fővárosi temetőkre vonatkozó közlekedési változások pedig ide kattintva olvashatók.

Forrás: BKK 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

A karácsonyi bácsi az internetújságból

Mennyből az angyalként lépett hozzám egy decemberi délután a bácsi, kinek szemei kedélyesen csillogtak, szája pedig be nem állt. Maga volt az ajándék.

Budapest

Ahol az első hazai altatásos műtétet végezték – A Semmelweis Klinikák története

A Semmelweis Klinikák korszerű sebészetével egykor a tudomány fellegvára volt, és itt hajtották végre az első hazai altatásos műtétet.

Budapest

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

Neked ajánlott

A