Nyár óta tudjuk, hogy a Ramenka közel tíz év után maga mögött hagyja a Kazinczy utcát. Mostantól elégedett szürcsöléstől hangos a Nagymező utca, ugyanis a legforgalmasabb szakaszon, az Operettszínház közvetlen közelében, háromszor akkora helyen nyílt meg az új étterem, régi kedvencekkel és újdonságokkal.

2014-es megnyitása óta szeretjük a Ramenkát. A hely az ázsiai levesezők egyik első fecskéje volt, a hosszú ideig készülő alaplé roppanós zöldséggel, lágy tésztával most is éppen olyan egészséges, de laktató, gyors, mégis megnyugtató, lassulásra csábító ízeket hoz, mint az első időszakban.

Ezért is voltunk nagyon kíváncsiak az új helyszínre. A Nagymező utca Operettszínház felőli oldalán található levesező háromszor akkora, mint elődje, így nemcsak kényelmesebb és tágasabb, de a kísérletezésre is több hely jut a már bevált finomságok mellett. 

Mostantól akár csak egy kávéra is beülhetünk, és találunk finom koktélokat és teákat is, a levesek mellé pedig már szusikat is kérhetünk, de ami ennél is fontosabb, hogy 

az alaplevek száma kettőről négyre nőtt, melyekből három változat teljesen vegán, így nem csak a húsevők számára kínálnak igazán finom opciókat.

az alaplevek száma kettőről négyre nőtt, melyekből három változat teljesen vegán, így nem csak a húsevők számára kínálnak igazán finom opciókat.

A leves mellett persze megmaradtak a különböző finom batyuk, a gyoza, a bao, ami szintén régi kedvenc a Ramenkában, de vannak saláták és elviteles ramenek is. Mi régi-új kedvencként a kagylós-rákos shifudoleves (4490 Ft) és egy kis gyoza (1690 Ft) mellett döntöttünk, és most sem kellett csalódnunk. A vacsorát egy kis Choya ume édes-gyümölcsös japán fehérborral (1390 Ft) öblítettük le.

A tágas belső tér még élvezetesebbé teszi az élményt, szuper az ismert tetoválóművészek készítette dekor is. Szóval minden maradt a régiben, ami jó volt, az a lelkesedés is, amiből az újdonságok születnek a Ramenkánál.

Címkék

Elérhetőségek

Ramenka 1065 Budapest, Nagymező utca 21. Facebook-oldal Weboldal