Keresés EN

Ez is érdekelheti

Shopping Hírek

Márciusban PetSa bolhapiac néven nyit újra az egykori PeCsa bolhapiac

Március 16-án Ferencvárosban, a Soroksári úton nyit újra a piaclegenda, ami hétről hétre várja majd a budapestieket.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Shopping

ReClaim – Új vintage bolt nyílt a Király utcában

Kedvenc second hand üzleteink között újabbat köszönthetünk: szeptember végén nyílt meg a ReClaim, a Király utca hangulatos, ízléses vintage boltja! Csalogató belső térrel és még csalogatóbb ruhakínálattal fogad itt Bognár Dorottya és Nguyen Bao Loi, a lelkes gyűjtőkből lett üzlettulajdonosok.

Sokunk hobbiját váltotta megvalósított álomra Bognár Dorottya és Nguyen Bao Loi, akik szeptember 23-án nyitották meg a ReClaim Vintage nevű boltot a Király utca 39. szám alatt. A kirakatok mögött zajló folyamatokat már mi is kíváncsian figyeltük, aztán meg is látogattuk a vadiúj helyiséget, ami tovább bővíti Budapest vintage boltos térképét.

Loi és Dorka külföldi és hazai second hand boltok látogatása során szerettek bele ebbe a világba és döntöttek úgy, hogy kezükbe veszik az irányítást: egy saját, Budapest székhelyű üzletet nyitnak. Idén kezdtek el izgalmas ruhák után kutatni, a készletük pedig egyre gyarapodott, amit az ideális üzlethelyiség megtalálása követett. 

Ezután kezdődhetett a tér berendezése, amire láthatóan nagy hangsúlyt fektettek a tulajdonosok. A legtöbb dekorációs elemet zsibvásárokon és másodkézből szerezték be, a végeredmény pedig egy növényekkel teli, barátságos üzlethelyiség lett, ahova még akkor is bevisz a lábunk, ha épp nem áll szándékunkban vásárolni.

A ruhakínálatot figyelmes szemmel alakítják: külföldről, egyesével választják ki az izgalmas, jó minőségű cuccokat. Elsőre a klasszikus Levis, Wrangler és Lee farmernadrágok, varrott, feliratos dzsekik és bőrkabátok tűnnek fel, de van bőven pulóver, ing, szoknya és cipő is, fiúknak, lányoknak, a Lacoste-tól az Adidasig.

Aki szerencsés és kifejlesztett turkálóérzékkel bír, néhány high-end fashion darabot is kiszúrhat, mint például: Valentino, Yves Saint Laurent vagy Burberry. Kiegészítők terén jelenleg vintage kendőket, sapkákat, táskákat és öveket találunk náluk, de hamarosan különleges ékszerekkel is készülnek.

A két fiatal – elmondásuk szerint – azt tartja szem előtt az üzlet működtetésekor, amit a saját stílusuk esetében is:

az egyediség és a fenntarthatóság járhat kéz a kézben, ha egy kis figyelemmel, kreativitással fordulunk a ruháink kiválasztásához! 

az egyediség és a fenntarthatóság járhat kéz a kézben, ha egy kis figyelemmel, kreativitással fordulunk a ruháink kiválasztásához! 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Neked ajánlott

A