Kedvenc second hand üzleteink között újabbat köszönthetünk: szeptember végén nyílt meg a ReClaim, a Király utca hangulatos, ízléses vintage boltja! Csalogató belső térrel és még csalogatóbb ruhakínálattal fogad itt Bognár Dorottya és Nguyen Bao Loi, a lelkes gyűjtőkből lett üzlettulajdonosok.

Sokunk hobbiját váltotta megvalósított álomra Bognár Dorottya és Nguyen Bao Loi, akik szeptember 23-án nyitották meg a ReClaim Vintage nevű boltot a Király utca 39. szám alatt. A kirakatok mögött zajló folyamatokat már mi is kíváncsian figyeltük, aztán meg is látogattuk a vadiúj helyiséget, ami tovább bővíti Budapest vintage boltos térképét.

Loi és Dorka külföldi és hazai second hand boltok látogatása során szerettek bele ebbe a világba és döntöttek úgy, hogy kezükbe veszik az irányítást: egy saját, Budapest székhelyű üzletet nyitnak. Idén kezdtek el izgalmas ruhák után kutatni, a készletük pedig egyre gyarapodott, amit az ideális üzlethelyiség megtalálása követett. 

Ezután kezdődhetett a tér berendezése, amire láthatóan nagy hangsúlyt fektettek a tulajdonosok. A legtöbb dekorációs elemet zsibvásárokon és másodkézből szerezték be, a végeredmény pedig egy növényekkel teli, barátságos üzlethelyiség lett, ahova még akkor is bevisz a lábunk, ha épp nem áll szándékunkban vásárolni.

A ruhakínálatot figyelmes szemmel alakítják: külföldről, egyesével választják ki az izgalmas, jó minőségű cuccokat. Elsőre a klasszikus Levis, Wrangler és Lee farmernadrágok, varrott, feliratos dzsekik és bőrkabátok tűnnek fel, de van bőven pulóver, ing, szoknya és cipő is, fiúknak, lányoknak, a Lacoste-tól az Adidasig.

Aki szerencsés és kifejlesztett turkálóérzékkel bír, néhány high-end fashion darabot is kiszúrhat, mint például: Valentino, Yves Saint Laurent vagy Burberry. Kiegészítők terén jelenleg vintage kendőket, sapkákat, táskákat és öveket találunk náluk, de hamarosan különleges ékszerekkel is készülnek.

A két fiatal – elmondásuk szerint – azt tartja szem előtt az üzlet működtetésekor, amit a saját stílusuk esetében is:

az egyediség és a fenntarthatóság járhat kéz a kézben, ha egy kis figyelemmel, kreativitással fordulunk a ruháink kiválasztásához! 

az egyediség és a fenntarthatóság járhat kéz a kézben, ha egy kis figyelemmel, kreativitással fordulunk a ruháink kiválasztásához! 

Címkék

Elérhetőségek

ReClaim Vintage 1077 Budapest, Király utca 39. Facebook-oldal