Október 5. és 15. között már 20. alkalommal rendezik meg a Budapest Design Weeket, melynek fókuszában a fesztivál elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek a szervezők.

Huszadik alkalommal rendezi meg a legnagyobb múltú hazai designeseményt a Magyar Formatervezési Tanács. A Budapest Design Week központi témája ezúttal a magyar design elmúlt két évtizedének áttekintése és a jövőben rejlő lehetőségek lesznek.

A tíznapos eseménysorozat központi helyszínét adó Néprajzi Múzeumban Kárpáti Tibor illusztrátor infografikáinak segítségével egy időkapszula tárlat kelti életre az emlékeket és a fesztivál eddigi eredményeit, s mindez az eltelt két évtized egy-egy évének emblematikus alkotásával egészül ki.

A Budapest Design Week tematikus előadás-sorozata október 10–12. között zajlik a Néprajzi Múzeumban. Előadást tart majd többek között Hideg Éva jövőkutató, az MTA doktora, Sebastian Gschanes, a Fuzzy Earth társalapítója és a MOME Innovációs Kutatóközpontjának kutatója, Mondik Gábor, a Kreatív Európa Iroda ügyvezető-helyettese, a Kultúra ág vezetője, valamint Ruppert Dániel, a MOME Mobility Design Lab vezetője és oktatója is.

A programok sorát gazdagítja a fesztivál hagyományosan egyik legnépszerűbb programeleme, a Nyitott Stúdiók20 is. Ezúttal az elmúlt évek résztvevőiből 20 kiemelkedő, napjainkig sikeres designvállalkozás mindennapjaiba nyerhetnek újra betekintést az érdeklődők. A programelem keretében a felkért Anagraphic, Co&Co Designcommunication, De_form, Fablab, Flying Objects, Fészek Részek, Hello Wood, IAMART, Lumoconcept, Maform, Medence Csoport, MINUSPLUS, Néma Júlia, NUBU, Printa, Rejka Erika, S39 Hybrid Design, Temesi Apol, Tipton Eyeworks, és Tomcsányi Dóra stúdiójának, műhelyének működését ismerhetjük meg.

További információkért és aktualitásokért érdemes követni a Budapest Design Week Facebook- és/vagy Instagram-oldalát is, a részletes progam pedig a weboldalon, erre a linkre kattintva érhető el.

Címkék