Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Egész napos, ingyenes rendezvényt tartanak a Petőfi-kiállítás apropóján – Jön a Petőfi szabadnap

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 01. 09. 13:53

Január 14-én egész napos, ingyenes program várja a látogatókat a Petőfi Irodalmi Múzeumnál, a költő születésének 200. évfordulója alkalmából nyílt, új állandó kiállításhoz kapcsolódva.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából nagyszabású, új állandó kiállítással köszönti a Petőfi Irodalmi Múzeum névadóját Költő lenni vagy nem lenni címmel. A kiállítással együtt a felújított közönségforgalmi terek és a Károlyi-kerttel egybenyitott múzeumi udvar is megnyílnak, valamint január 14-én egész napos, ingyenes program várja a látogatókat.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

A nap folyamán a gyerekek több alkalommal részt vehetnek a János vitéz (h)arcai című társasjátékhoz kapcsolódó bábfoglalkozáson, különleges portyára indulhatnak Petőfi pesti kalandjai nyomán, továbbá megnézhetik Jankovics Marcell 1973-ban készített, János vitéz című rajzfilmjét is. Az egész család bekapcsolódhat a kiskőrösi Szivárvány szlovák táncegyüttes táncházába vagy a közösségi Petőfi-dobolásba Sirokai Mátyás költő vezetésével.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

Délután szépírók, irodalomtörténészek, valamint a tárlatot megalkotó múzeumi szakemberek szubjektív tárlatvezetései mutatják be a kiállítást, emellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak versszínháza, Vörös István költő, prózaíró és Scherer Péter színművész Él-e még Petőfi? című irodalmi előadása gazdagítja a kínálatot, valamint a Béla borászat borainak kíséretében Petőfi bordalainak történetét ismerhetik meg a látogatók Csörsz Rumen István irodalomtörténész és Márfi Márk színművész közreműködésével.

Az estet a megújult múzeumi udvarból megtekinthető fényfestés, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák koncertje teszi még felejthetetlenebbé. 

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode