Bréking / budapest

szerkesztés

A Pesterzsébeti- és Rákoscsabai-erdőben is befejeződtek a FŐKERT erdősítési munkálatai

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 01. 16. 11:07

A Pesterzsébeti-erdőben 2700, míg a Rákoscsabai-erdőben 2900 fát ültettek a Főváros megbízásából a FŐKERT munkatársai.

Az erdősítési munkálatok a napokban értek véget mind a két erdőben, a munkát a BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió munkatársai végezték el. A Pesterzsébeti-erdőben decemberben kezdték el a munkát, és közel 2700 db erdészeti facsemetét ültettek ki. A fajösszetétel elég változatos: mezei juhar (Acer campestre), kocsányos tölgy (Quercus robur), virágos kőris (Fraxinus ornus), nagylevelű hárs (Tilia platyphyllos), közönséges mogyoró (Corylus avellana) és kökény (Prunus spinosa) színesíti az erdőképet. A projekt idén tavasszal zárul, mert felújítják a Kő utca közelében lévő futballkaput, továbbá padokat, piknikasztalokat és hulladékgyűjtőket helyeznek ki, valamint egy átvezető utat is kialakítanak a Temető sor és a Kő utca között.

Fotó: Rockers Photographers - We Love Budapest

A Rákoscsabai-erdőben ősszel kezdődött az ültetési időszak, és 2900 db erdészeti facsemetét ültettek ki, szintén változatos fajösszetételben: mezei juhar (Acer campestre), kocsányos tölgy (Quercus robur), fehér, rezgő és fekete nyár (Populus alba, Populus tremula, Populus nigra), nagylevelű hárs (Tilia platyphyllos) került a területre, és jutott még ide is mogyoró (Corylus avellana) meg kökény (Prunus spinosa). 2023 tavaszán fejeződik be ez a projekt is, ugyanis még piknikasztalokat, padokat és hulladékgyűjtőket helyeznek ki, illetve kialakításra került egy kültéri oktatóterem is. Mindkét erdőben kihelyeznek tájékoztató táblákat az ott található természeti értékekről. 

Forrás: Bardóczi Sándor Facebook-oldala

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode