Keresés EN

Ez is érdekelheti

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt és után gyógyítottak benne, de kutatták itt a tífusz ellenszerét is, volt bunker, raktár és színház, 16 éve pedig múzeum.

Látnivalók és kultúra

Vácon és Budapesten forgat együtt a Dallas Bobbyja és Scherer Péter

Szeptemberben Budapest mellett elkezdték forgatni a Dallas Bobbyjával, Patrick Duffyval és Scherer Péterrel Vékes Csaba gombfociőrültekről szóló vígjátékát, a Lepattanót.

Scherer Péter egy fanatikus gombfociversenyzőt, a Dallas Bobbyja, Patrick Duffy pedig mecénást játszik Vékes Csaba Lepattanó című romantikus sportvígjátékában, amit szeptember elején kezdtek el forgatni Vácon. A Lepattanó egy érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, a gombfoci szerelmeseiről, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt.

A film főszereplőjének, Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem egy gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legfontosabb volt az életükben. Ekkor egy milliárdos (Duffy) tévedéséből 100 millió forint landol a számlájukon. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, egy kicsit mégis a gombfocira költenek belőle. Aztán még egy kicsit. Így újra esélyük nyílik kijutni az Eb-re, hacsak addig le nem buknak.

A főhősöket alakító színészek a forgatást megelőzően gombfociedzésekre jártak, és még egy valódi gombfocibajnokságra is beneveztek Maroslelén, a helyiek nagy meglepetésére. A romantikus vígjáték szeptember 2-tól október 12-ig olyan budapesti és váci helyszíneken forog, mint például a BVSC-pálya, a Kertészeti Egyetem, a Magyar Rádió vagy a Madách Imre Művelődési Központ. További szereplők többek között: Rába Roland, Gyuricza István, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, Petrik Andrea, Gáspár Sándor. A film rendezője és forgatókönyvírója, Vékes Csaba (Szia, Életem!, Korai menyegző, Hetedik alabárdos). 

Tervezett bemutató: 2024 második felében. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Kultúra

Világjáró előadássorozat: India

India varázslatos világába nyerhetünk betekintést a Világjáró előadássorozat első alkalmán, március 6-án, a Márai Sándor Művelődési Házban. A szinte kontinens méretű országot, a maga ezerszínű kultúrájával Elter Károly előadásában ismerhetjük meg alaposabban.

Neked ajánlott

A