Szeptember 7. és 10. között lazulni ér, és lesz is rá lehetőség nem egy eseményen! Bár a nyárnak vége, a fesztiválszezont attól még nem kell elsiratni, ugyanis 32. alkalommal érkezik a Budapest Borfesztivál, újra itt a Kraft Sörfesztivál, és a hétvégén lesz a MOME és a Magyar Zene Háza kollaborációjaként a kétnapos Intermezzo Fesztivál is. Az ARC közérzeti kiállítás is elkezdődik, ami évek óta kötelező program családostul és barátokkal is. Ha megnyitnátok a klubszezont, akkor nem kérdés, hogy hol a helyetek: irány a Turbina!

Szeptember 7., csütörtök

32. Budapest Borfesztivál

Több mint 30 év tapasztalat, több tízezer borrajongó, a legkiválóbb hazai borászatok, prémiumfogások, interaktív játékok, meglepetések, VIP-terasz a közönség számára, mindez egy impozáns környezetben – szeptember 7. és 10. között a gyönyörű Budavári Palota teraszain várnak mindenkit a Budapest Borfesztiválon, a hazai borkínálat elegáns seregszemléjén. Az idei díszvendég, Latin-Amerika jellegzetes ételei mellett bemutatkozik Budapest öt kiemelkedő étterme, de a klasszikus street food ételek széles választéka is kíséri majd a finom italokat. (x)

További infók 

Kraft Sörfesztivál

Több mint 30 hazai és külföldi sörfőzdével, illetve a legfontosabb hazai sörszaküzletek különlegességeivel várnak szeptember 7. és 10. között a Dürer Kertben, az idei Kraft Sörfesztiválon.

Az összes fontos hazai sörpiaci szereplőt, de emellett külföldi, régiós neveket is felvonultató nagy sörös ünnepélyre számíthatunk, amire a sörös kiállítók külön készülnek az aktuálisan legizgalmasabb tételeikkel. Mind a négy napon koncertek és DJ-k színesítik a hangulatot, és food truckok is érkeznek, hogy a söröket finom falatok kísérjék.

További infók 

Turbina Szezonnyitó

Turbina első teljes klubszezonjának kezdetén egy kétnapos, egész házas forgataggal nyit ajtót az aktuális évadnak. Aki nem koncerteken bólogat a Nagyteremben, az az emeleten kiállítást járhat be, a két DJ közti szüneteket pedig a bisztró street food falatjaival tölthetjük ki a Vajdahunyad utca csütörtöktől szombat hajnalig ívelő minifesztiválján.

További infók 

Szeptember 8., péntek

0036mark – I have the power to build a time machine

0036mark alkotói tevékenységére jellemző a posztmodern művészet egyik, többek közt intézménykritikára is kiválóan alkalmas eszköze, a kisajátító művészeti attitűd. Mindazonáltal a karakterkölcsönzésnél az ő esetében egy komplexebb jelenségről beszélhetünk. Márk ugyanis nemcsak ismert mesebeli figurákat keresztez fiktív és valós személyekkel, de az így kapott kompozíciót aztán még további klasszikus, modern vagy kortárs (pop)kulturális referenciákkal bíró jelentésrétegekkel egészíti ki. A kiállítás az Unmute Galleryben nyílik meg pénteken 19 órától, és egészen szeptember 30-ig ingyenesen látogatható.
 
További infók 

Intermezzo Fesztivál

Szeptemberben is lehet fesztiválozni, és még a várost sem kell elhagyni hozzá. Idén már másodjára valósul meg a MOME és a Magyar Zene Háza kollaborációjaként a kétnapos Intermezzo Fesztivál, amit diákok szerveznek, nem kizárólag diákoknak, hogy közösséget teremtsenek zene és a dizájnszemlélet mentén. Ezt pedig sokszínű zenés és edukatív programokkal, erős vizuális megjelenésekkel és installációkkal tervezik megvalósítani.

További infók 

MIRE KÉSZÜLSZ? 23. ARC közérzeti kiállítás

Idén 23. alkalommal szervezik meg az ARC közérzeti kiállítását szeptember 8-tól, amely egy hónapon keresztül ingyenesen látogatható. A kiállítás a MIRE KÉSZÜLSZ? címet viseli, és az előző évekhez hasonlóan a Bikás parkban láthatjuk.

További infók 

KÖZÖD? – I. Budapesti Részvételiségi Fesztivál

KÖZÖD?  Budapesti Részvételiségi Fesztivál egy háromnapos esemény Budapesten, mely a megszokott aktív előadó és passzív hallgatóság struktúráit bontja fel: a fellépők és a közönség közös aktivitásával kelnek életre a programok az alkotni vágyók és a társadalmi problémákra érzékeny emberek érdeklődését kielégítve, inspirálva és motivációikban megerősítve.

A fesztivál célja, hogy a részvételiség gondolatával a középpontban visszatérjen az eredeti értelemben vett politika egy olyan korban, ahol az állampolgárok nagy része nincsen birtokában azoknak az eszközöknek, melyekkel érdemben járulhatna hozzá közös ügyeinek alakulásához.

További infók 

Szeptember 9., szombat

Rum Show

Egy teljes napot szentelhetünk a rumoknak szeptember 9-én, Budapest második, kifejezetten erre az italra specializált rendezvényén. Az eseménynek a Millenáris D épület – Üvegcsarnok ad otthont, ahol lehetőségünk lesz a WhiskyNet 16. születésnapját megünnepelni, rumokat kóstolni és különleges párlatokkal ismerkedni.

További infók 

Szobanövényvásár a Lumenben

Pilea Projekt Rákóczi téri szobanövény- és lakáskiegészítő-boltja egy napra ismét a Lumenbe költözik. Erre az alkalomra szeptember 9-én 12 órától 19-ig rengeteg szép szobanövénnyel készülnek a szervezők.

További infók 

Táncházak Éjszakája

Szeptember 9-én harmincnegyedszer nyithatjuk meg a táncházi évadot, a Fonó Budai Zeneházban. Kihasználva a helyszín adottságait délutántól hajnalig a kerthelyiséget és a termeket is változatos programokkal töltik meg a szervezők és a résztvevők.

Az este folyamán a Kárpát-medence magyarságának táncai kerülnek terítékre. Két külön teremben a Magyarországon működő és a külhoni magyar táncházak, valamint a hazai etnikumok kultúráját őrző-közvetítő nemzetiségi táncházak mutatkoznak be, illetve a magyar nyelvterület különböző tájegységei, amelyeken képzett táncpedagógusok élő zenére kalauzolják végig az érdeklődőket.

További infók 

Samuel Bailey: Kutyabaj

Cain, Riyad és Jonjo az iskolapad helyett egy cellában ülnek. A fiatalkorúak börtönében töltik napjaikat, gumicukrot cserélgetnek, cipőkről dumálnak, és közben készülnek az apaságra. Fiúk, akik maguk is gyerekek még, de már nemcsak a saját életükért, hanem a gyermekükéért is felelnek. Grace feladata, hogy felkészítse őket az apaság mellett arra, hogy a kezükbe vegyék a jövőjüket. Fel tudnak elég gyorsan nőni ahhoz, hogy kitörhessenek a rendszerből? Letöltendő helyett le tudnak érettségizni? Mi lesz velük, ha egyszer csak kinyílik a világ? Samuel Bailey díjnyertes darabja egy szívbe markoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza.

A Weöres Sándor Színház és a Füge Produkció előadását szeptember 9-én és 10-én nézhetjük meg a Jurányiban.

További infók 

Szeptember 10., vasárnap

Őszi Széll 2023 – Nyárzáró utcabál

A nagy sikerű tavaszi alkalom után újra itt az Őszi Széll, az egynapos nyárzáró utcabál, melyet szeptember 10-én szerveznek meg. Ismét egyesíti erejét az Easy Art Space, a Pingrumba, a Sárkány, a 101Bistro és a Nemdebár, hogy közösen búcsúztassuk a nyarat kiváló ételekkel, italokkal, programokkal és zenével.

További infók 

Modulár Piknik

A tavalyit pótolva ismét Modulár Piknikkel zárhatjuk a nyarat: szeptember 10-én, ebben a hagyományos felállásban idén utoljára, három, moduláris szintetizátorokkal előadott koncertet hallhatunk a teherbiciklire épített Vibee sound systemen egy újabb vasárnapon. Banyek, Bylant és iamyank ismét egyedi előadásokkal készülnek, és ahogy megszoktuk, ajándékokat is nyerhetünk majd tőlük és a Vibee csapatától is.

Az elektronikus zenére sokszor hideg, gépies művészetként gondolunk. Ez nem feltétlenül baj, azonban most a természetben kibontakozó zenészek és hangszerek segítségével jobban felfedezhetjük együtt ennek a műfajnak az organikusabb, természettel rezonáló árnyalatait is. A live actek után a Vibee DJ csapatából Constant és Dtr játszik alkalomhoz illő zenéikből.

További infók 

Vígnap

A Vígszínház szeptember 10-én újra Vígnappal várja a közönséget. Az egész napos programsorozat betekintést nyújt a színház ritkán látott helyszíneibe és a színfalak mögötti titokzatos világba. A backstage-túrák során a Vígszínház színészei vezetik körbe az érdeklődőket. Vidám improvizációs előadással, dedikálással, kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel, jótékonysági akcióval és számtalan gyerekprogrammal várnak bennünket a szervezők.
 
További infók

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

Címkék