Idén is szervez szarvabőgéstúrákat a Pilisi Parkerdő, melynek során szakemberek vezetésével, biztonságos körülmények között találkozhatunk ezzel a különleges „természeti csodával”.

A szarvasbőgés idején rengeteg túrázó kerekedik fel, hogy élőben figyelhesse és hallgathassa meg ezt az egyedülálló őszi, erdei élményt. Csakhogy a gímszarvas bikák a szaporulat fenntartása érdekében adják évről évre lenyűgöző „koncertjüket”, így a túlzott emberi érdeklődés zavaró lehet az állatok számára. Zavarja a nyugalmukat és így akadályozza őket a szaporodásban. Épp ezért a Pilisi Parkerdő arra kér mindenkit, hogy inkább válasszák a vezetett túrákat, már csak azért is, mert azon túl, hogy az állatokat így nem zavarják, a felajzott, harcra kész bikák sem jelentenek majd veszélyt az óvatlan szarvasfigyelő túrázók számára.

A Parkerdő vezetett túrái során zavartalanul leshetünk be a gímszarvasok életének fontos pillanatába, a túravezetők pedig közben értékes és érdekes információkat osztanak meg a túrázókkal. A túrákon történteket a természet alakítja, így a szerencsére is szükség van, hogy a résztvevők valóban hallják a bőgést, viszont ha a szerencse nagy, akkor még egymásnak feszülő, verekedő bikákat is láthatnak. A szarvasbőgés túrák mellett a Budakeszi Vadaspark ősszel négy alkalommal éjszakai szakvezetéssel is várja a látogatókat.

Címkék