Keresés EN

Ez is érdekelheti

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt és után gyógyítottak benne, de kutatták itt a tífusz ellenszerét is, volt bunker, raktár és színház, 16 éve pedig múzeum.

Látnivalók és kultúra Hírek

Jenna Ortega egy Hajós utcai vintage üzletben fotózkodott

Július második felében nyílt meg a LoveChild Vintage a Hajós utcában, és úgy látszik, hogy máris messze jutott a híre, hiszen az éppen Budapesten tartózkodó Jenna Ortega is meglátogatta őket.

Az Index.hu információi szerint a Jenna Ortega és Paul Rudd főszereplésével készülő produkció forgatása már júliusban elkezdődhetett titokban, mostanra viszont már egészen biztosra vehetjük, hogy javában zajlanak a munkálatok az A24 stúdió filmjén, melyet Ari Aster produceri munkája mellett Alex Scharfman rendez.

Szabadidejében Jenna Ortega is csatlakozott azokhoz a sztárokhoz, akik mostanában nyakukba vették Budapestet: Billie Eilish, Lorde, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne vagy éppen Frank Ferrer után az amerikai színésznő a nemrég megnyílt, általunk is nagyon kedvelt Hajós utcai LoveChild Vintage-ben járt és fotózkodott is a bolt csapatával.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Kultúra

Világjáró előadássorozat: India

India varázslatos világába nyerhetünk betekintést a Világjáró előadássorozat első alkalmán, március 6-án, a Márai Sándor Művelődési Házban. A szinte kontinens méretű országot, a maga ezerszínű kultúrájával Elter Károly előadásában ismerhetjük meg alaposabban.

Neked ajánlott

A