Viszkok Fruzsit elsősorban az online térből ismerheti az ember, több mint 10 éve készíti tartalmait a legkülönbözőbb témákban, melyek között azért vannak kedvencek. A közgazdász-végzettségű Fruzsi az utazásairól, az olvasmányélményeiről, a hatékony időbeosztásról, a rendszerezésről, valamint praktikus és kreatív megoldásokról készít legszívesebben tartalmakat, amiket a közösségi média különféle felületein érhetünk el, elsősorban YouTube-csatornáján, az Instagramon vagy a TikTokon, és persze a Facebookon is jelen van. Mivel életmódtanácsai elsősorban nőknek szólnak, ezért a nők körében a legnépszerűbb, többszázezres követőtáborral rendelkezik. Számos szakmai és közönségdíjat nyert, írt könyvet, készített saját tervezésű határidőnaplót, évről évre közreadott élettervezői pedig mindig sikert aratnak. Ő az egyik készítője a Púdermentes Podcastnek is.

Most pedig nézzük, hogyan látja Viszkok Fruzsi Budapestet!

We Love Budapest: Mi az első dolog, ami az eszedbe jut Budapestről?

Viszkok Fruzsi: 
Elég vizuális típus vagyok, szóval rögtön egy Duna-parti látkép ugrik be, egyik oldalon a Parlament épületével, a másik oldalon a Várral. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy bármennyi helyre is látogattam már el életemben, számomra Budapest kiemelkedik közülük a szépségével.

WLB: Melyik a kedvenc budapesti kerületed, környéked, és miért?

V. F.: 
Egyértelműen a XIII. kerület Újlipótvárosa a kedvencem. A sok nagypolgári épülete miatt mindig olyan érzésem van, mintha egy időutazás lenne az utcáin sétálnom. Ott a Szent István park, rengeteg kávézó és étterem, a Duna-part. Olyan, mintha egy külön kis település lenne a városon belül. Itt mindig azt érzem, hogy egy közösséghez tartozom.

WLB: Hogyan nézne ki az ideális budapesti napod, amikor nincs semmi dolgod, és azt csinálsz, amit akarsz, meg oda mész, ahova csak akarsz?

V. F.: 
Egy komótos reggelivel indítanám a napot valamelyik kávézóban, majd kiülnék a Károlyi-kertbe olvasgatni. Áttekernék a városon egy Bubival, majd irányba venném a budai hegyeket is. A libegő és a János-hegy nagy kedvenceim, de az Apáthy-szikla kilátását is nagyon kedvelem, így biztos tennék a napba egy kényelmes kirándulást is, melynek egy pontján egy lángos is a kezembe kerülne. Vacsora a Terezában, hogy még a Nagymező utcán is végigsétálhassak.

WLB: Budapest melyik korszakába utaznál vissza az időben, és miért oda?

V. F.: 
Egész biztosan a századfordulós időszakba, a millenniumi ünnepségek környékére, hiszen amit ma ikonikus budapesti építménynek gondolunk, szinte mind abban az időben jött létre. Elképesztő lenne végignézni, ahogy Budapest a szemem előtt fejlődik világvárossá. Nagyon izgalmas!

WLB: Hol esik a legjobban a sör/bor/pálinka/üdítő/kávé/tea?

V. F.: 
Nem véletlenül emlegettem már az előbb is Újlipótvárost, hiszen az itt található Pozsonyi úton fordulok meg legtöbbször. Már csak arra sétálgatni is élmény, de a Briós és a Sarki Fűszeres mindig a legjobb kávéval és reggelivel vár. És nincs olyan alkalom, hogy ne futnék bele egy ismerősbe.

WLB: Kedvenc helyed a városban, amit talán kevesen ismernek?

V. F.: 
A Gül Baba türbéje hallomásból talán sokaknak ismerős, de szerintem viszonylag kevesen látogatnak el arra, pedig nagyon könnyen megközelíthető, és fantasztikus látványt nyújt. A Margit hidat ilyen szögből szerintem sehonnan máshonnan nem lehet látni. A belvárosban vagy, mégis teljes nyugalomban.

WLB: Ha oda költözhetnél Budapesten, ahova csak akarsz, hol élnél legszívesebben?

V. F.: 
Mindig eljátszadozom a gondolattal, hogy a régi nagypolgári társasházak kupolás padlásterét milyen különlegesen lehetne berendezni – persze miután kilakoltattam az ott élő galambcsaládokat. Hogy konkrétumot is mondjak, az Anker-palota legfelső műteremlakása is minden alkalommal beindítja a képzeletemet.

WLB: Ha lenne egy varázspálcád, amivel rendet tehetnél Budapesten, mivel kezdenéd: mit tüntetnél el a városból, és mit varázsolnál ide helyette?

V. F.: 
Könnyű kérdés: ezt a végtelen mennyiségű óriásplakátot tüntetném el! Nincs olyan nap, hogy ne szúrna szemet, hogy milyen gyönyörű épülethomlokzatokat takarnak el ilyenekkel. A varázspálcámmal egész biztosan rendet tennék az üzletek arculatában is, hogy egységesebb legyen az utcakép, és egy gyönyörű történelmi épületen ne kelljen azt nézni, hogy UV-színekkel vibrál, hogy milyen termékeket árul egy adott diszkont.

WLB: A régi idők ikonikus budapesti alakjai közül szerinted ma kiből válna profi videós/influenszer? Aki természetesen a városról készítene anyagokat.

V. F.: 
Szerintem Kosztolányi élvezné, hogy még több figyelmet kaphat, így ő nagyszerű véleményvezér lenne, aki a legjobb iróniával reagálna az aktualitásokra, és néha válaszvideóban üzenne Karinthynak is.

WLB: Szerinted milyen típusú embernek való Budapest, kinek ajánlanád elsősorban?

V. F.: 
Ahány kerület, annyi életstílus. Budapest számomra nagyon sokszínű. Találsz itt pörgős, nagyvárosi hangulatot, de vidékies, családi házas környéket is, így inkább az a kérdés, hogy kinek melyik részét ajánlanám, mert szerintem nincs olyan ember, aki ne találná meg Budapestnek azt a részét, ahol otthonosan érzi magát.

We Love Budapest szerkesztőségének munkáját az interjúk megírásában az Alrite beszédfelismerő rendszer segíti. 

Címkék