Keresés EN

Szabadidő

Apáthy-szikla

Izgalmas kirándulóhelyszín a Látó-hegyhez tartozó sziklacsoport és tanösvény, mely a 2. kerület felett terül el. Első osztályú panorámával dicsekedhet, hiszen 376 méterről rálátni a Normafára, a János-hegyre, az Erzsébet-kilátóra, a Kis- és a Nagy-Hárs-hegyre, a Kaán Károly-kilátóra és Hűvösvölgyre is. A tanösvény közvetlenül a sziklához vezet, de érdemes a figyelmeztetést komolyan venni, mert életveszélyes kimászni a kiszögellésre. Ha tovább haladunk a jelzés mentén, kis táblákra figyelhetünk fel, melyek a terület geológiai felépítését, állatvilágát és növényzetét mutatják be. Folytatva a sétát, egy hangulatos tölgyerdőbe jutunk, a Kőkapu nevet viselő sziklaképződményhez, amely már kevésbé populáris helyszín a kirándulók körében. A kirándulás végén a Nagybányai úthoz érünk, ahonnan az Árpád-kilátóhoz vagy akár a Hármashatár-hegyre is elzarándokolhatunk.

Megközelítés: Mechwart-liget megállótól 11-es busz a végállomásig (Nagybányai út)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A